Περισσεύει το θράσος νεαρών κλεφτών/ληστών στη Λαμία, οι οποίοι ακόμη και πρωί ή μεσημέρι ψάχνουν υποψήφια θύματα. Το τελευταίο σχετικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (17/09) σε σπίτι ηλικιωμένης στη λεωφόρο Καλυβίων, όπου νεαρός Ρομά ηλικίας 17-18 ετών προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα από την κατάκοιτη γυναίκα.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Ήταν γύρω στις 11 το πρωί, όταν ο νεαρός εισήλθε στο σπίτι από ανοιχτό παράθυρο, την ώρα που έλειπε η γυναίκα που φροντίζει την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια. Ο θρασύτατος εισβολέας πλησίασε τη γιαγιά στο κρεβάτι -που παρακαλούσε για βοήθεια- και της έπιασε το χέρι, ενώ συγχρόνως έψαχνε για χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα για να κλέψει.

Η γυναίκα,παρά τα κινητικά της προβλήματα και την ηλικία της, αναγνώρισε στο πρόσωπο του… ζητιάνου, τον νεαρό που πριν λίγο καιρό είχε μπει πάλι στο σπίτι της, κλέβοντας χρήματα και αντέδρασε. Με το ένα της χέρι τον κράτησε και με το άλλο πήρε τη μαγκούρα και άρχισε να τον χτυπάει.

Αιφνιδιασμένος από τη σθεναρή αντίσταση της ηλικιωμένης, ο νεαρός ετράπη σε φυγή, χωρίς να ολοκληρώσει το… έργο του.

«Νόμιζα ότι ήταν η γυναίκα που με προσέχει και τότε είδα ότι επρόκειτο για άνδρα ο οποίος με είχε ξανακλέψει», είπε στο LamiaReport η ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν ακόμη ταραγμένη από το συμβάν.

Δείτε πώς περιγράφει το περιστατικό γείτονας της ηλικιωμένης:

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, που ξεκίνησε αναζητήσεις για τον εντοπισμό του νεαρού Ρομά.