Ως απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε στην απολογία του 31χρονος κατηγορούμενος αρνούμενος την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που του αποδίδει το κατηγορητήριο.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, επιχείρησε να αποδομήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής από τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, προκύπτει ο κομβικός ρόλος που είχε στην οργάνωση λέγοντας: «Ήταν όλα ψέματα, ήταν μια ανοησία… Το έκανα για να δειχτώ, ήταν όλα ψέματα». «Τα έχετε όλα συγκεχυμένα στο μυαλό σας» σχολίασε η πρόεδρος με τον κατηγορούμενο να απαντά: «Έκανα ένα λάθος με τον εαυτό μου».

Εισαγγελέας: Τότε γιατί στις συνομιλίες σας φοβόσασταν τη φυλακή;

Κατηγορούμενος: Γι’ αυτό σας λέω, έλεγα ψέματα

Ο 31χρονος αρνήθηκε ότι γνωρίζει συγκατηγορουμένους του οι οποίοι φέρονται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση ενώ αναφερόμενος στον Γιώργο Ρουπακιά είπε ότι τον γνώριζε πριν την ένταξη του τελευταίου στη Χρυσή Αυγή.

«Όταν λέτε στην πρώην σύζυγό σας να καθαρίσει το σπίτι από φωτογραφίες του Χίτλερ, πτυσσόμενα μαχαίρια, δυναμίτες, γιατί τα είπατε;», ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος από την έδρα για να απαντήσει: «Τα είπα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα».

Επιπλέον, αρνήθηκε ότι ο Παύλος Φύσσα ήταν στοχοποιημένος, γεγονός που αναφέρει σε συνομιλίες του.

Πρόεδρος: Λέτε ότι τον έψαχναν, ότι είχαν πάει 30 φορές στο Ρεσάλτο γι’ αυτόν…

Κατηγορούμενος: Δεν ισχύει αυτό, δεν προκύπτει από κάπου.

Πρόεδρος: Έχετε κάποιο θέμα;

Κατηγορούμενος: Όχι

Πρόεδρος: Όταν είπατε ότι ο Ρουπακιάς έκανε ένα καλό για το κόμμα, τι εννοούσατε;

Κατηγορούμενος:……..

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο 31χρονος παραδέχτηκε πως έχει στο σώμα του τατουάζ μαιάνδρους, αρνούμενος, ωστόσο, ότι πρόκειται για σβάστικες.

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη.