Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Χαλκιδικής, οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για την καταδρομική εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ, επιπλέον, στον έναν επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 8.000 ευρώ, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι δύο άνδρες (θείος και ανιψιός) από την Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, κατηγορούνται ότι συνέδραμαν υποστηρικτικά στους δράστες της επίθεσης, κλείνοντας με κομμένους κορμούς δέντρων τους δρόμους γύρω από το εργοτάξιο για την αποτροπή ενδεχόμενης καταδίωξης. Η εμπλοκή τους στην υπόθεση βασίστηκε στην καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων, χωρίς όμως να υπάρχουν απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Απολογούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, από τους οποίους ήδη έχουν προφυλακιστεί δύο.

Σήμερα επρόκειτο να απολογηθεί ένας ακόμη κατηγορούμενος, κάτοικος Ιερισσού Χαλκιδικής, ο οποίος όμως πήρε προθεσμία για την προσεχή Πέμπτη.

Στο μεταξύ, την ενοχή τους, όπως κατηγορούνται, εισηγήθηκε προς το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, ο εισαγγελέας της έδρας, για τις τρεις γυναίκες που φέρονται ότι συμμετείχαν στα προ ημερών επεισόδια με αστυνομικούς στο δάσος των Σκουριών.

Η δίκη διεκόπη και αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

(Φωτογραφία αρχείου)