Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, σπείρα που διέπραττε κλοπές σε οικίες στο Αγρίνιο την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 19, 18, και 16 ετών, σε βάρος των οποίων και δύο ακόμα 32χρονων ημεδαπών γυναικών, που αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 45χρονος ημεδαπός που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι δράστες διερρήγνυαν σπίτια εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους, την περίοδο των εορτών του Πάσχα, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χρηματικά ποσά.

Για την εξιχνίαση των διαρρήξεων και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ημεδαπών και την ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο γυναικών συνεργών τους. ,

Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας εκποιούσαν τα κλοπιμαία στον 45χρονο ημεδαπό ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ενεργήσαν οι Αστυνομικοί στο όχημα του 45χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν δύο γυάλινα φιαλίδια με ειδικό υγρό αναγνωριστικότητας της καταλληλότητας του χρυσού.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ κλοπές – διαρρήξεις κατοικιών στο Αγρίνιο, ενώ το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.