Προσφυγή κατά της απόφασης του ανακριτή που αφήνει ελεύθερο έναν από τους εμπλεκόμενους στο μακελειό του Προφήτη Ηλία στην Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσε σήμερα η πλευρά του δολοφονημένου Πρίαμου Ξυδάκη.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου γυμναστή, μετά την απόφαση του ανακριτή, κινήθηκε νομικά και ζητά τώρα να επανεξεταστεί η υπόθεση υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για την απελευθέρωσή του το γεγονός ότι είναι στη διοίκηση μιας επιχείρησης (του ΚΤΕΛ) και ασχολείται με την έκδοση ενός περιοδικού του ΚΤΕΛ, εξάλλου -υποστηρίζει η πλευρά του θύματος – ακριβώς τα ίδια στοιχεία που οδήγησαν τον ανακριτή στην αποφυλάκιση, είχαν οδηγήσει και μερικούς μήνες πριν στην προφυλάκιση του υπόδικου. Η οικογένεια του Πρίαμου Ξυδάκη περιμένει τώρα να δει πότε θα εξεταστεί η υπόθεση εκ νέου.

Στο μεταξύ, σήμερα εμφανίστηκε στα δικαστήρια και η επιτροπή από κατοίκους που είχε συγκροτηθεί στον Προφήτη Ηλία αμέσως μετά το μακελειό του περασμένου Ιούνη. Στο χώρο των δικαστηρίων επικράτησε ένταση αφού οι κάτοικοι έκαναν λόγο για το… περίεργο κλίμα που επικρατεί στο χωριό μετά τη χθεσινή απόφαση που, όπως υποστήριζαν, κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: prismanews.gr