«Μου λείπει η δουλειά μου», δηλώνει ο Βασίλης Σαραλιώτης, αναφέροντας ότι ίσως κάποια στιγμή εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην αστυνομία.

Αυτό δηλώνει στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το 2008 στα Εξάρχεια.

Σημειώνεται πως μετά των αθωωτική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ο Σαραλιώτης έχει δικαίωμα επανόδου στην υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία δικαιούται να υποβάλλει αίτηση επαναπρόσληψης στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Εκτός από την επανένταξη του στο Σώμα, δικαιούται να λάβει αναδρομικά και τους αναλογούντες βαθμούς.

Ο Σαραλιώτης ζει σήμερα στη Δράμα πουλώντας καφέδες σε καταστήματα της πόλης. «Απλά έχω το δικαίωμα να το κάνω, ναι. Θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι» λέει ο ίδιος και χαρακτηρίζει «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου.

Ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του Σαραλιώτη στο Σώμα

Ο 42χρονος αν και βρίσκεται εκτός φυλακής από το 2012, προσπαθούσε να αποδείξει την αθωότητά του, όπως λέει, καθώς ζει σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι η Δράμα. Η οικογένειά του ένιωσε ανακούφιση από την απόφαση. Τώρα ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του στο Σώμα.

«Σε περίπτωση που δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί αυτή η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και φυσικά να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί λόγω της εκκρεμούς αυτής ποινικής διαδικασίας» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θέμης Σοφός.

«Όλοι οι Έλληνες πολίτες είτε ένστολοι, είτε όχι, όταν αθωώνονται από την ποινική διαδικασία ανακτούν όλα τα δικαιώματα τους, είτε εργασιακά, είτε όχι» σημειώνει ο Γρηγόρης Γερακάκος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, στο Star.

Δικηγόρος Κορκονέα: «Είναι ευτυχής, δεν ξέρω που ακριβώς βρίσκεται»

Την ίδια ώρα ο Επαμεινώνδας Κορκονέας που αποφυλακίστηκε, δε μένει στο πατρικό του, αλλά σε σπίτι που δε γνωρίζει ούτε ο δικηγόρος του, ο οποίος μαθαίνει νέα του πρώην ειδικού φρουρού, από τους γονείς του.

Ρωμανός για αποφυλάκιση Κορκονέα: «Καμιά ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη»

Ωστόσο, ο Κορκονέας δε θα μπορέσει ποτέ να γυρίσει στην  υπηρεσία του καθώς κρίθηκε ένοχος. Ο Νίκος Ρωμανός, ξεσπά με κείμενο του για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη

Ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο για μία πολιτική απόφαση που «επιβραβεύει την δολοφονική αστυνομική βία ακόμα και αν στρέφεται ενάντια σε νεολαίους. Μια απόφαση που στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προκλητικής ασυλίας στους κατασταλτικούς μηχανισμούς : “Έχετε το ελεύθερο να δολοφονήσετε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις σας χωρίς συνέπειες”. Μία απόφαση που ουσιαστικά οπλίζει την σφαίρα στην θαλάμη των ένοπλων φρουρών της έννομης τάξης μπροστά στις νέες κατασταλτικές σταυροφορίες που οργανώνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με στόχο το ανατρεπτικό κίνημα».