Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά θα καθίσει ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης, που καλείται να λογοδοτήσει για την υπόθεση παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε στο Ρέθυμνο την 1η Δεκεμβρίου του 2011,σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο Σειραγάκης, η δράση του οποίου προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο, αλλά ιδιαίτερα στην κοινωνία του Ρεθύμνου, κατηγορείται για ασέλγεια ή απόπειρα ασέλγειας σε βάρος 53 ανηλίκων, καθώς επίσης και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η υπόθεση μεταφέρθηκε εκτός του Εφετείου της Κρήτης μετά από αίτημα του κατηγορούμενου, ο οποίος επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Στο δικαστήριο, για λόγους προστασίας των ανηλίκων, δεν συνιστάται η αυτοπρόσωπη μαρτυρική κατάθεσή τους καθώς αρκεί η ανάγνωση των καταθέσεών τους στην ανακρίτρια.

Πάντως προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς παιδιών-θυμάτων, ως προς την εκπροσώπησή τους στη δίκη και να υπάρξει η βαρύτητα της παρουσίας τους στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου αποφάσισε να τους παρέχει κάθε νομική διευκόλυνση δωρεάν.

Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο του Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, ένα χρόνο σχεδόν μετά τη σύλληψή του και με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζοντας επτά κατηγορίες. Ειδικότερα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο Ν. Σειραγάκης παραπέμπεται να δικαστεί για ασέλγεια εις βάρος τουλάχιστον 53 ανηλίκων, ως εξής:

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.

• Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ ορθή μεταβολή της κατηγορίας.

• Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

• Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

• Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.