Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»

«Πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
20:52
02/07/2019
Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση των καταδικασθέντων ως μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς»
5
loading

Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τέσσερις καταδικασθέντες για την εμπλοκή τους στην υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» μετά το αίτημα τους για συγχώνευση των ποινών που τους έχουν επιβληθεί και την αποφυλάκιση τους με όρους, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως διευκρινίζει η συνήγορος τους Μαριάννα Παπαδογιάννη «ο νέος ποινικός κώδικας δεν προσέθεσε καμία ευεργεσία» στην περίπτωση των εντολέων της.

«Η απόλυση υπό όρο δεν είναι κατασκεύασμα του νέου ποινικού νόμου, αλλά υφίστατο και εφαρμοζόταν και υπό το καθεστώς του παλαιότερου κώδικα» τονίζει η συνήγορος υπεράσπισης συμπληρώνοντας πως οι καταδικασθέντες  «πληρούσαν τις προϋποθέσεις της απόλυσης υπό όρο και με το καθεστώς του προγενέστερου ποινικού κώδικα, δοθέντος ότι ευρίσκονται στη φυλακή από τα έτη 2010 και 2011 έχοντας επομένως συμπληρώσει το απαιτούμενο χρονικό κριτήριο που έθετε τόσο το προϊσχύσαν όσο και το ισχύον δίκαιο».

Η κ. Παπαδογιάννη εξηγεί πως «ο λόγος για τον οποίο δεν είχαν αιτηθεί την έκδοση απόφασης συνολικής ποινής ήταν η ύπαρξη μίας υποδικίας για την οποία αθωώθηκαν ομόφωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία συγχώνευσης των πολυετών καθείρξεων που τους έχουν επιβληθεί βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένουν την οριστική έγκριση από τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό.

Οι τελευταίοι έγκλειστοι στις φυλακές που έχουν καταδικαστεί για τη συμμετοχή στους «Πυρήνες» με βάση τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών έχουν συμπληρώσει τα όρια έκτισης της ποινής που προέβλεπε ο παλιός ποινικός κώδικας, ώστε να ζητήσουν την υφ’ όρων απόλυσή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια διαδικασία έχουν αποφυλακιστεί και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοι τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar “Σύμφωνα

  με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα\"! Πότε ψηφίστηκε;

 2. avatar 1821//

  Να πληρωθούν και τα τελευταία γραμμάτια

 3. avatar KOSTAS_PEPAS

  τους βγαζουν ολους οι αριστεροι....χρειαζονται εξω για νεες δουλιτσες.....παλιοαλητες.

  1. avatar Να λέμε αλήθειες

   Μα είναι δυνατόν να μην χρειαστεί τα \"παιδιά\" του ο τσυ.ρι.ζα?? Εκλογές έχουμε! Κ επειδή θα αρπάξει ο τσίμπλας το μακρύτερο, ε, να μην αφήσει τα νέα παιδιά στη ψειρού!
   Έτσι κ αλλιώς όταν ανέβηκε στην εξουσία (ανάθεμα την ώρα!) ξήλωσε τους πάντες σε όλους τους φορείς κ δη στη Δικαιοσύνη κ τοποθέτησε δικά του πιστά κοπρόσκυλα!

 4. avatar Ναι ναι..

  Τωρα που θα βγει ο κουλης θα σου πω που θα πανε..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει