Οι ληστές με το μηχανάκι που «χτυπούν» μοτοσυκλέτες σε διάφορες περιοχές της Αττικής έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.

Τον τρόπο δράσης της συμμορίας που έχει σπείρει τον τρόμο στους ιδιοκτήτες δικύκλων, αποκαλύπτει βίντεο που πρόβαλε το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open.

Στο κανάλι μίλησαν και δύο θύματα της σπείρας για τη δική τους εμπειρία.

Στο επίμαχο βίντεο, οι ληστές βγαίνουν από συνεργείο στη Δάφνη ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν είχαν αρπάξει αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Δεν δίστασαν μάλιστα να απειλήσουν πολίτη, ο οποίος όταν είδε τι συμβαίνει άρχισε να τους τραβά με το κινητό του τηλέφωνο από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Σε ένα άλλο περιστατικό έξι μέρες νωρίτερα, η σπείρα «χτύπησε» στον Κολωνό. Προσέγγισαν πυλωτή πολυκατοικίας με το ίδιο μηχανάκι, στη θέση του οδηγού βρισκόταν ο ίδιος δράστης και ο συνεργός του κατάφερε και έκλεψε ένα παπάκι μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα

Oι δράστες είναι δύο και χτυπούν πολύ πρωινές ώρες. Φορούν μάσκα full face, κράνος, μπουφάν και γάντια, ενώ επιχειρησιακό τους όχημα είναι μία ασημί μοτοσυκλέτα με χαρακτηριστική κόκκινη σέλα. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται τις δύο υποθέσεις προσπαθούν μέσα από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού να οδηγηθούν στην ταυτότητα των κακοποιών.

Δείτε το βίντεο: