Υπέρ ή κατά της προφυλάκισης του 63χρονου από το Ηράκλειο, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος μιας 7χρονης, θα αποφανθεί σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ως Δικαστικό Συμβούλιο.

Ο 63χρονος οδηγήθηκε, το πρωί, ενώπιον της ανακρίτριας μετά τη σύλληψή του, την περασμένη Τετάρτη, αφού είχε γίνει καταγγελίας της 42χρονης μητέρας του κοριτσιού από την Πολωνία.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε, αρνούμενος ότι είχε ποτέ αγγίξει το παιδί. Μετά τη διαφωνία Εισαγγελέως και Ανακρίτριας, για το θέμα της προφυλάκισής του ή μη συγκαλείται το Δικαστικό Συμβούλιο. Στο δικαστήριο σήμερα εμφανίστηκαν οι γονείς της 7χρονης, που ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν την ποινική δίωξη του 63χρονου, επισημαίνει το cretalive.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης του 63χρονου τόνισε ότι ο άνδρας αρνείται σθεναρά οποιαδήποτε σχέση με όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του. Από την πρώτη φάση και ακόμη και σήμερα στην ανακρίτρια εμφανίστηκε συντετριμμένος, τόνισε ο δικηγόρος. Ανέφερε επίσης ότι ο 63χρονος έχει πέσει από τα σύννεφα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του, ενώ όπως είπε στην ανακρίτρια, πέντε ημέρες τώρα στα κρατητήρια έχει στερέψει το δάκρυ του.

Σύμφωνα με το συνήγορο από την ιατροδικαστική έκθεση δεν επαληθεύεται ο βιασμός και η αποπλάνηση του παιδιού, ενώ τη σημασία της έχει και η δήλωση ανάκλησης της μήνυσης εκ μέρους των γονέων. Ωστόσο το έγκλημα είναι αυτεπαγγέλτως διωκόμενο.

Ο πατέρας από την Αλβανία και η μητέρα από την Πολωνία είναι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, και μάλιστα, έχουν βοηθηθεί από τον 63χρονο και την οικογένειά του, που στο παρελθόν τους έχει ενισχύσει, φροντίζοντας ακόμη και για το φαγητό της οικογένειας.

Σύμφωνα πάντως με όσα είχε καταγγείλει η μητέρα στην αστυνομία, ο 63χρονος φέρεται να προσκαλούσε συχνά στο σπίτι του την 7χρονη με πρόσχημα το παιχνίδι με τον εγγονό του, όμως όπως κατήγγειλε η 42χρονη.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, ενώ παραγγέλθηκε και παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη από κατάλληλο πραγματογνώμονα. Μάλιστα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλικιωμένος άνδρας την παρενοχλεί, καθώς αυτό συνέβη τουλάχιστον 10 φορές!