Ολονύχτιο θρίλερ εκτυλίχθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου με τον αλβανό βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι να κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τις διαπραγματεύσεις με τους υπευθύνους του υπουργείου Δικαιοσύνης να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο αλβανός βαρυποινίτης ζητά ένα αυτοκίνητο για να διαφύγει και απειλεί να ανατινάξει τις φυλακές, καθώς υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά.

Μάλιστα, διαμηνύει μέσω του δικηγόρου του πως είναι οπλισμένος και αποφασισμένος να αποδράσει. «Είναι η τρίτη φορά και φαρμακερή», φέρεται να τόνισε ο Ριζάι.

Γύρω από τις φυλακές έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Αθήνα και τη Φωκίδα, ενώ έχουν ανακληθεί οι άδειες των υπαλλήλων των φυλακών.

Μέχρι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ. Στις φυλακές Μαλανδρίνου έσπευσε εισαγγελικός λειτουργός που επιβλέπει τη διαπραγματευτική διαδικασία ενώ η ηγεσία του υπουργείου είναι ενήμερη και παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΚΑΜ, ενώ το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου και τη γύρω περιοχή έχουν κυκλώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Αλβανός κακοποιός έχει αποδράσει άλλες δυο φορές.

Η πρώτη απόδραση ήταν στις 4 Ιουνίου το 2006 και συνελήφθη, πάλι, λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη απόδραση ήταν μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 όμως συνελήφθη και πάλι στις 17 Νοεμβρίου του ίδιου έτους μαζί με τη σύντροφό του Σούλα στο Γραμματικό.

Απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’90 για συμμετοχή σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Έμεινε στη φυλακή από το 1996 μέχρι το 1999.

Συνελήφθη για δεύτερη φορά στις 15 Απριλίου το 2003 σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έμεινε κρατούμενος σε διάφορες περιοχές από τον κορυδαλλό έως την Κέρκυρα μέχρι την κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο το 2006.

Την απόδραση είχαν οργανώσει μέλη συμμορίας των δυτικών προαστίων προκειμένου ο Ριζάι να βγει από τη φυλακή και να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου που είχε αναλάβει, στη συνέχεια όμως συνελήφθη ξανά. Απέδρασε για δεύτερη φορά το Φεβρουάριο του 2009 με ελικόπτερο κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του για την πρώτη απόδραση.