Ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κρατούνταν από τον Αλκέτ Ριζάι κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του κακοποιού στις φυλακές Μαλανδρίνου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τους υπόλοιπους ομήρους.

Στις εννιά και μισή χθες το βράδυ, ο Ριζάι, με δύο συγκρατούμενούς του, εγκλώβισε μέσα σε χώρο της φυλακής κοντά στην είσοδο του ιδρύματος τέσσερις δεσμοφύλακες και δύο γυναίκες διοικητικούς υπαλλήλους.

Λίγο πριν την ομηρεία προηγήθηκε απόπειρα απόδρασης του κακοποιού, την οποία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απέτρεψαν πυροβολώντας στον αέρα και ρίχνοντας χημικά.

Ο Αλβανός βαρυποινίτης είναι οπλισμένος με δύο μαχαίρια και κρατά στα χέρια του ένα πακέτο τυλιγμένο με μονωτικές ταινίες από το οποίο προεξέχουν καλώδια και ένα τηλεχειριστήριο. Οι αρχές φοβούνται ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Ριζάι φαίνεται αποφασισμένος να δραπετεύσει και όσο περνάει η ώρα σκληραίνει τη στάση του απέναντι στους διαπραγματευτές. Το μόνο που ζητάει για να απελευθερώσει τους ομήρους είναι ένα αυτοκίνητο και χρήματα για να φύγει.