Οι φωνές μιας κυρίας, στο σπίτι της οποίας μόλις είχαν μπει τρεις κλέφτες, αναστάτωσε το ήσυχο βράδυ της Τετάρτης (12/6) στον Σταθμό Λιανοκλαδίου, φέρνοντας στη συνέχεια εικόνες από ταινία δράσης.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όλα έγιναν γύρω στις 22:30, όταν τρεις άνδρες εισέβαλαν σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου σπιτιού που βρίσκεται κοντά στα φανάρια του σιδηροδρομικού σταθμού στο Λιανοκλάδι.

Αφού έψαξαν σε λίγα λεπτά τους χώρους, αφαίρεσαν χρυσαφικά και μία τσάντα της 64χρονης ιδιοκτήτριας, στην οποία υπήρχαν διάφορα προσωπικά έγγραφα. Η τελευταία αντιλήφθηκε τους κλέφτες την ώρα που ετοιμαζόταν να πηδήξουν από το μπαλκόνι και έβαλε τις φωνές.

Αστυνομικός της Ασφάλειας Λαμίας, που ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά έτυχε να βρίσκεται σε παρακείμενη καφετέρια, άκουσε τη γυναίκα που φώναζε και χωρίς να χάσει χρόνο καταδίωξε τους κλέφτες, οι οποίοι έφυγαν προς τις γραμμές του τρένου. Συγχρόνως, ειδοποίησε το Κέντρο προς παροχή βοήθειας από τους συναδέλφους του αστυνομικούς, που επίσης έσπευσαν στο σημείο.

Τελικά, με την επιμονή και τα κουράγια του, ο αστυνομικός κατάφερε να πιάσει και να δεσμεύσει τον έναν εκ των δραστών, που είναι Ρομά 34 ετών και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport δεν είναι από την περιοχή. Οι άλλοι δύο της «παρέας» εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι ο αστυνομικός ήταν μόνος του και εξαφανίστηκαν μέσα στα στη νύχτα στα γύρω χωράφια.

Σε βάρος του 34χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια Λαμίας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ συγχρόνως η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.