Τι θα σημαίνουν για την Ελλάδα οι Νέοι Ποινικοί Κώδικες θα το διαπιστώσει ο ελληνικός λαός σε λίγα χρόνια. Όταν οι Διοικητές Δημόσιων εταιρειών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ) θα δωροδοκούνται και δε θα διώκονται, όταν οι έντιμοι επιχειρηματίες δε θα μπορούν να πάρουν δουλειά από τέτοιες δημόσιες εταιρείες γιατί κάποιοι λωποδύτες θα δωροδοκούν διοικήσεις και υπαλλήλους και θα τους υπερσκελίζουν. Ντροπή.

Για να χαρισθούν σε λίγους υπόδικους μεγαλοεπιχειρηματίες θα καταστρέψουν το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας, με ένα νόμο που θα είναι ένα διαρκές εν λειτουργία «πλυντήριο» παρανομιών.

Πολύ υπόδικοι μόλις γλυτώσουν τις επόμενες μέρες με τους νέους Ποινικούς Κώδικες, θα λουφάξουν προσωρινά μέχρι να ανασυγκροτηθούν και σαν καλοί γνώστες των Ποινικών Κωδίκων στη συνέχεια θα επιδοθούν και πάλι σ’ αυτό που γνωρίζουν να κάνουν με μεγαλύτερη γι’ αυτούς πλέον ασφάλεια, η οποία θα τους αποθρασύνει και τους κάνει πολύ πιο αδίστακτους.

Άλλοι πάλι προσδοκώντας ενδεχομένως αξιώματα, θα διαφημίσουν την παύση της δίωξης τους για κακουργήματα, εάν παραγραφούν ως πλημμελήματα γιατί σ’ αυτό οδηγεί τα κακουργήματα ο Νέος Ποινικός Κώδικας. Να θυμούνται όμως ότι αθώοι δεν θα ανακηρυχθούν.