Έξι κάτοικοι της Ιερισσού κλήθηκαν από νωρίς το πρωί να καταθέσουν στην Ασφάλεια Πολυγύρου ως ύποπτοι για συμμετοχή στην προ ημερών εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, όπως υποστήριξαν δικηγόροι των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με τους ίδιους, πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν εξεταστεί το προηγούμενο διάστημα για την υπόθεση και είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι αστυνομικές έρευνες στα σπίτια τους, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής άδειας, για τον πιθανό εντοπισμό πειστηρίων που ενδεχομένως να συνδέονται με την εμπρηστική επίθεση. Πάντως, η Αστυνομία με ανακοίνωση που εξέδωσε διέψευσε ότι έγιναν προσαγωγές κατοίκων της περιοχής.

Για «στρατοκρατούμενη περιοχή» κάνουν λόγο κάτοικοι της Ιερισσού, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι κατ’ οίκον έρευνες διεξάγονται με τη συμμετοχή αστυνομικών των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ.

Η ένταση, πάντως, που σημειώθηκε το πρωί εκτονώθηκε, με τους κατοίκους της Ιερισσού αλλά κι άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, να παραμένουν συγκεντρωμένοι σε κεντρικά σημεία του χωριού αλλά κι έξω από τα σπίτια όπου διεξάγονται έρευνες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.