Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης θα καθίσει αύριο ο Ρουμάνος που κατηγορείται για τη δολοφονία 85χρονης από την Επισκοπή.

Για το έγκλημα τον περασμένο Σεπτέμβριο καταδικάστηκε και ο 17χρονος γιος του με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Μάλιστα ο 17χρονος στην απολογία του είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι εκείνη την ώρα ήταν στα χωράφια με τον πατέρα του και ότι προανακριτικά υπέγραψε μια ομολογία επειδή πιέστηκε από τους αστυνομικούς. Αργότερα όμως ο 17χρονος άλλαξε την απολογία του λέγοντας πως πράγματι εισέβαλλε στο σπίτι της ηλικιωμένης μαζί με τον πατέρα του και ότι έδωσε ψευδή κατάθεση διότι φοβάται τον πατέρα του.

Το χρονικό
Οι δυο, πατέρας και γιος, ζούσαν στην Επισκοπή Πεδιάδος, σε ένα σπίτι πίσω από αυτό της ηλικιωμένης αλλά τρία χρόνια πριν το φονικό είχαν μετακομίσει στις Αγίες Παρασκιές. Τη μοιραία βραδιά και πριν το φονικό, ο πατέρας όπως διαπίστωσαν οι Αρχές είχε ασελγήσει κατά φύση και παρά φύση κατά της γυναίκας. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία μια και οι δύο δράστες θεωρούσαν ότι η γυναίκα είχε κάποια χρήματα στο ψιλικατζίδικο που διατηρούσε στο χωριό ωστόσο το μόνο που κατάφεραν να πάρουν τελικά ήταν λίγα λεφτά και τσιγάρα. Και οι δύο συνελήφθησαν μέρες μετά και έπειτα από πολλές προσαγωγές αλλοδαπών.

Πηγή: prismanews.gr