Στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα συνελήφθη ο 21χρονος Σύρος που είχε δραπετεύσει αργά το βράδυ της Δευτέρας από τις φυλακές του Αυλώνα.

Σημειώνεται πως ο 21χρονος είναι ο ένας από τους δύο δραπέτες που αναζητούσε η ΕΛΑΣ.

Ο πρώτος, που είναι ένας 23χρονος Αλβανός, είχε συλληφθεί στην Αθήνα στις 14:15 το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι δυο κρατούμενοι, ένας Σύρος 21 ετών ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για παράνομη διακίνηση μεταναστών και ένας 23χρονος Αλβανικής καταγωγής καταδικασμένος σε 16 χρόνια κάθειρξη για διακίνηση ναρκωτικών, φέρονται να κατάφεραν να αποδράσουν από τη φυλακή περνώντας την περίφραξη από την πλευρά των μαγειρείων του Καταστήματος Κράτησης.

Μια αστυνομικός, η οποία εκείνη την ώρα έκανε περιπολία, αντιλήφθηκε τις κινήσεις τους και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια οι δυο κρατούμενοι φέρονται να την χτύπησαν και αφού την ακινητοποίησαν τράπηκαν σε φυγή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή τη χθεσινή κινηματογραφική απόδραση δυο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα διέταξε διπλή έρευνα. Το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης καλείται, μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου, να διενεργήσει έκτακτο έλεγχο προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι.

Παράλληλα, εισαγγελέας θα διενεργήσει πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.