Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου η δίκη για την δολοφονία του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη στη μοιραία συμπλοκή των οπαδών στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Σεπτέμβρη του 2011. Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης των 21 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο.

Χτες, όπως αναφέρει το prismanews.gr, δεν έλειψαν εντάσεις και ξεσπάσματα που οδήγησαν ακόμα και σε διακοπές της δίκης. Ένα σημείο που προκάλεσε αίσθηση στη δικαστική αίθουσα ήταν όταν κατά την διάρκεια της πρώτης διακοπής του δικαστηρίου η μητέρα του άτυχου Ρουσάκη πλησίασε τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης λέγοντας του «Το αίμα του Γιάννη θα σε πνίξει φονιά». Δεύτερο σημείο που πυροδότησε εντάσεις μέσα στην αίθουσα ήταν οι διαξιφισμοί μεταξύ του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Γιώργο Στειακάκη και του συνηγόρου κατηγορουμένου Διονύση Βέρρα για διαδικαστικά θέματα που οδήγησαν σε νέα διακοπή της δίκης.

Καταθέσεις

Χτες στο πλαίσιο της διαδικασίας κατέθεσε ο πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη που εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στη μοιραία νύχτα.

Ανέφερε πως το μοιραίο βράδυ ο Γιάννης έφυγε από το σπίτι με ένα φίλο του για να πάει στη Χερσόνησο τονίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την τραγική τροπή που πήρε η έξοδος του …

Καταλυτική ήταν η κατάθεση αστυνομικών της Ασφάλειας που περιέγραψαν καρέ καρέ τη μοιραία συμπλοκή μεταξύ των οπαδών αναφέροντας για τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν από τον προμαχώνα Μαρτινέγκο στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη για να καταλήξουν στο γεφυράκι κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο ίδιος έκανε λόγο για μάχες σώμα με σώμα με καδρόνια, πέτρες ακόμα και φτυάρια και ότι άλλο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως όπλο με την αγριότητα να προκαλεί αίσθηση ακόμα και στους αστυνομικούς που κλήθηκαν να παρέμβουν στη συμπλοκή. Όπως ο ίδιος τόνισε, εκείνη τη νύχτα θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλοι νεκροί από τη συμπλοκή.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης στην κατάθεσή του το θανατηφόρο χτύπημα στον πνεύμονα που δέχτηκε ο Ρουσάκης έγινε από ένα μαχαίρι και από ένα δράστη.

Ούτε … κουνούπι

Το δικαστικό μέγαρο και σήμερα βρίσκεται σε αστυνομικό κλοιό. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει το κτήριο ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο όροφο του μεγάρου όπου διεξάγεται η δίκη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Ούτε… κουνούπι δεν περνάει χωρίς έλεγχο στο κτήριο ενώ στον πρώτο όροφο έχει επιστρατευτεί ακόμα και μαγνητική πύλη για τον έλεγχο των διερχομένων στην δικαστική αίθουσα.