Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν οι 21 νεαροί που, όπως όλα δείχνουν, εμπλέκονται στη δολοφονία του 21χρονου, Γιάννη Ρουσάκη, που έπεφτε νεκρός το Σεπτέμβριο του 2011, κοντά στο Παγκρήτιο Στάδιο, μετά από συμπλοκή οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός και έτσι το Ηράκλειο θα θυμίζει φρούριο καθώς οι εντολές από τα υψηλότερα κλιμάκια της αστυνομίας είναι να… μην ανοίξει μύτη καθώς η διαδικασία μυρίζει «μπαρούτι».

Η δίκη άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ωστόσο διεκόπη καθώς η έδρα έκρινε ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να δικάσει μια υπόθεση τέτοιας βαρύτητας. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις με τον εισαγγελέα να προτείνει την παραπομπή της υπόθεσης στο εφετείο κακουργημάτων.

Η ακροαματική διαδικασία

Η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται μαραθώνια αφού στο εδώλιο παραπέμπονται 21 κατηγορούμενοι, την υπεράσπιση των οποίων έχουν αναλάβει περισσότεροι από δεκαπέντε δικηγόροι, ενώ φυσικά θα παρίστανται και οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου παλικαριού. Επιπλέον ο αριθμός των μαρτύρων φθάνει τους 15. Ως εκ τούτου εκτιμάται ότι η δίκη θα διαρκέσει ημέρες και καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής της τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά.

Καταπέλτης το κατηγορητήριο
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου είναι καταπέλτης για την υπόθεση της πρωτοφανούς φονικής συμπλοκής. Στο εδώλιο παραπέμπονται 21 νεαροί ενώ βασικός κατηγορούμενος είναι 24χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Νεάπολης. Ο νεαρός φέρεται, σύμφωνα με το βούλευμα, να ήταν εκείνος που στη διάρκεια της συμπλοκής έπληξε δύο φορές τον 21χρονο Ρουσάκη με ένα σουγιά, με λάμα μήκους δέκα εκατοστών. Όπως αναφέρεται, τον τραυμάτισε στην θωρακική και κοιλιακή χώρα συνέπεια των οποίων ήταν η πρόκληση τραυματικού αιμοθώρακα και τρώση της καρδιάς τα οποία επέφεραν ως μόνη ενεργό αιτία το θάνατό του.

Τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βούλευμα για τη συμπεριφορά και την προσωπικότητα του 24χρονου είναι άκρως επιβαρυντικά για το νεαρό, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και αναγκάστηκε να κάνει χρήση του μαχαιριού για να γλιτώσει και να προστατεύσει τη ζωή του.

Πηγή: prismanews.gr