Αποζημίωση συνολικού ύψους περίπου 12.000 ευρώ επιδίκασε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στην Ηριάννα και τον Περικλή για τις 400 ημέρες που κρατήθηκαν άδικα στη φυλακή μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους για συμμετοχή στην Οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι δυο νεαροί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για τις ημέρες που βρέθηκαν στη φυλακή την απόφαση του Εφετείου που τους έκρινε αθώους ανατρέποντας την πρωτόδικη ποινή των 13 ετών που τους είχε επιβληθεί.

Οι συνήγοροι τους υποστηρίζοντας το αίτημα τους για αποζημίωση υπογράμμισαν πως η κράτηση τους εκτός από άδικη τους δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε επαγγελματικό επίπεδο ενώ τους στιγμάτισε και κοινωνικά. Η Ηριάννα δεν εργάζεται πια στο διδασκαλείο εκμάθησης νεοελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς, καθώς την θέση της πήραν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που είχαν περισσότερα μόρια, όσο εκείνη ήταν στη φυλακή όπως ανέφεραν συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Τους έκοψαν τα φτερά».

Οι συνήγοροι της Ηριάννας και του Περικλή ζήτησαν από το δικαστήριο να αναγνωρίσει το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 29 ευρώ την ημέρα. Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση ύψους 15 ευρώ για κάθε μέρα κράτησης αναγνωρίζοντας με την απόφαση του το λάθος της διοίκησης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.