Η ανείπωτη τραγωδία χθες Κυριακή 7 Απριλίου στο Χαλάνδρι με έναν πατέρα να σκοτώνει τον 4χρονο γιου του με καραμπίνα και στη συνέχεια να βάζει τέλος στη ζωή του έφερε στο μυαλό μνήμες από άλλες ανάλογες οικογενειακές τραγωδίες με θύματα παιδιά που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Ιστορίες που έγιναν γνωστές με τον πιο θλιβερό και μακάβριο κάποιες φορές τρόπο και  με τους τραγικούς πρωταγωνιστές ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά πίσω από τις κλειστές πόρτες διαμερισμάτων και σπιτιών.

Ας δούμε μερικές από τις πιο συγκλονιστικές οικογενειακές τραγωδίες που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Απρίλιος 2019, Χαλάνδρι – Σκότωσε τον 4χρονο γιο του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο

Μία ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο Χαλάνδρι.

Πατέρας σκότωσε με καραμπίνα τον μόλις 4 ετών γιο του και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.

Η ταραγμένη σχέση του 27χρονου παιδοκτόνου και αυτόχειρα, με την εν διαστάσει σύζυγό του, φαίνεται πως επέδρασε καθοριστικά για την τραγωδία που παίχτηκε στην μονοκατοικία της οδού Τυμφρηστού 12 στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας.

Επιπλέον, ο 27χρονος φέρεται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είχε χάσει από μικρός τον πατέρα του, αλλά δεν είχε νοσηλευτεί ποτέ.

Η τραγωδία, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής που έκανε αυτοψία στο σπίτι, φαίνεται πως συνέβη αρκετές ώρες πριν αποκαλυφθεί, χθες το πρωί.

Ο 27χρονος πυροβόλησε το 4χρονο αγοράκι του με κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα, πάνω στο κρεβάτι του και ύστερα έδωσε τέλος στην ζωή του με το ίδιο όπλο, ακριβώς δίπλα του, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Γύρω στις 9 χθες το πρωί, η σύζυγος του 27χρονου και μητέρα του παιδιού, 21 ετών, Ρομά, επειδή δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο, πήγε στο σπίτι μαζί με την αδελφή της και όταν άνοιξε με τα κλειδιά της, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα.

Η νεαρή γυναίκα έπαθε σοκ, ενώ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έσπευσε στο σημείο.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της Αστυνομίας, το ζευγάρι, που είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο, ήταν σε διάσταση εδώ και ένα χρόνο περίπου, για προβλήματα που προέκυψαν μεταξύ τους, καθώς ο άνδρας την κατηγορούσε για διάφορα, αλλά υπήρχε επαφή και η μητέρα πήγαινε συχνά στο σπίτι, όπου ζούσε ο πατέρας με το παιδί.

Η καραμπίνα με την οποία διαπράχθηκε το έγκλημα και η αυτοκτονία, όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί το 2018 από σπίτι στην Παλλήνη και είχε δηλωθεί κλοπή από τον Ρομά ιδιοκτήτη της.

Το πώς βρέθηκε στα χέρια του 27χρονου αποτελεί αντικείμενο έρευνας από την Αστυνομία.

Μάρτιος 2019, Νέος Κόσμος – Μητέρα που πήρε μαζί της στο θάνατο την κόρη

Συγκλονισμένο παρακολουθούσε το πανελλήνιο την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Μαρτίου στο Νέο Κόσμο.

Μητέρα φέρεται πέταξε το 4,5 ετών κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του σπιτιού της που βρίσκεται στον 5ο όροφο και στη συνέχεια πήδηξε και η ίδια στο κενό.

Συγκλονίζουν όσα περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας. Τραγική φιγούρα ο σύζυγος που την ώρα της τραγωδίας προσπαθούσε να μπει στο διαμέρισμα αλλά δεν τα κατάφερε αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη.

Το κοριτσάκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» με σφυγμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για την διπλή τραγωδία

Συγκλονίζουν τα λόγια μίας γυναίκας, η οποία μαζί με τα παιδιά της βρέθηκε μπροστά στη διπλή τραγωδία με τη γυναίκα που φέρεται να πέταξε ένα μικρό παιδί από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ανέφερε στο newsbeast.gr: «Άκουσα φωνές μωρού και κλάματα και γύρισα να δω τι συμβαίνει. Τότε κοίταξα πάνω και είδα να κρατά το παιδί έξω από τα κάγκελα. Σάστισα, κοίταξα και της είπα “τι κάνετε;”».

Η μάρτυρας συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η γυναίκα δεν μου μίλαγε. Της είπα “σας παρακαλώ πείτε μου τι κάνετε”. Μου απάντησε “εσάς τι σας φαίνεται; Εσείς τι θέλετε;”. To μωρό φώναζε: “θέλω τον μπαμπά μου”. Ρώτησα “γιατί έχετε το παιδάκι έξω από τα κάγκελα;”. Μου είπε να βγάλω τα γυαλιά μου γιατί δεν βλέπω καλά. Εγώ γύρισα στο γιο μου και τον ρώτησα “βλέπεις αυτό που βλέπω; Είναι έξω από τα κάγκελα το μωρό;”. “Ναι μαμά” απάντησε εκείνος. Εκείνη την ώρα το πετάει».

H γυναίκα με τρεμάμενη φωνή ανέφερε τη συνέχεια: «Δεν το είδα να πέφτει γιατί γύρισα το κεφάλι της μικρής μου της κόρης ώστε να μην το δει έτσι δεν το είδα ούτε εγώ. Μετά έκρυψα τα παιδιά στη γωνία για να μη δουν το υπόλοιπο και την βλέπω με το ένα πόδι έξω από τα κάγκελα. Της φώναξα “σε παρακαλώ μην το κάνεις. Μην πηδήξεις. Πες μου πώς μπορώ να σε βοηθήσω”. Μου απάντησε “δεν μπορείς να κάνεις κάτι” και πήδηξε και αυτή».

Ακόμα ένας άνδρας, γείτονας από τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, περιγράφει όσα είδε εκείνος από τη σκηνή.

«Είδα μία γυναίκα απέναντι στο δρόμο να κρύβει τα πρόσωπα των παιδιών της και να φωνάζει “μην πέσεις, μην πέσεις”. Κοιτάω επάνω και βλέπω τη μαμά έξω από το κάγκελο και ακούω τη γυναίκα από κάτω να φωνάζει “μην πέσεις και εσύ”, γιατί από ότι κατάλαβα είχε ήδη πετάξει το παιδί της», ανέφερε ο άνδρας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι επενέβη και εκείνος φωνάζοντας «μπες μέσα έρχομαι πάνω, μην πέφτεις, μπες μέσα». «Μέχρι να πάω μέσα να βάλω παπούτσια άκουσα τον ήχο και δυστυχώς είχε πέσει και η ίδια. Κατέβηκα κάτω γρήγορα και είδα και τον πατέρα ο οποίος κόντευε να καταρρεύσει», συμπλήρωσε.

«Τον κράτησα να μην σηκώσει τη μαμά ή το παιδί γιατί ήταν ήδη βαριά χτυπημένες», αναφέρει ο γείτονας ενώ επισημαίνει ότι δεν είχαν ακουστεί ποτέ εντάσεις ή φασαρίες. «Η κοπέλα ήταν πάντα χαμογελαστή. Όταν την κοίταξα πριν πέσει ήταν πολύ ήρεμη. Όταν προσπάθησαν να μπουν στο διαμέρισμα είδαν ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα με μάνταλο».

Φεβρουάριος 2019, Βάρκιζα –  Βρέφος κάηκε ζωντανό σε διαμέρισμα, ήταν μόνο του στο σπίτι

Μωρό περίπου 1,5 ετών απανθρακώθηκε κατά την διάρκεια πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου, επί της οδού Εριδος, στη Βάρκιζα Αττικής, ενώ συνελήφθη η μητέρα του, κατηγορούμενη για παραμέληση ανηλίκου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως τώρα αιτία, λίγο πριν από τις 01:30, ενώ όταν έσπευσαν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις και μπήκαν στο διαμέρισμα, που καταστράφηκε ολοσχερώς, εντόπισαν το κοριτσάκι που ήταν μόνο του στο χώρο.

Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Το χρονικό της φρίκης

Όλα συνέβησαν στη 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/02. Η Πυροσβεστική έφτασε στην οδό Έριδος μετά από κλήση για πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Μπαίνοντας μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα οι πυροσβέστες λύγισαν, βλέποντας απανθρακωμένο πάνω σε ένα διπλό κρεβάτι ένα κοριτσάκι μόλις 13 μηνών που ήταν μόνο στο σπίτι.

Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη, αλλά δεν αποκλείεται να προκλήθηκε από κάποιο θερμαντικό σώμα.

«Το τάιζα το πρωί και μετά το έδενα στο καρεκλάκι του για να είναι ασφαλές. Μετά έβγαινα και πήγαινα για καφέ με τις παρέες μου. Το μεσημέρι, επέστρεφα στο σπίτι, το τάιζα και μετά το έδενα πάλι και έφευγα» εμφανίζεται να λέει στους αστυνομικούς επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν είχε καμία βοήθεια για να μεγαλώσει το παιδί της.

Όταν επέστρεψε το μοιραίο βράδυ δεν κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα γιατί είχε πολύ καπνό. «Φοβήθηκα από τον καπνό και δεν μπήκα» φέρεται να ισχυρίζεται. Η 30χρονη, όπως λένε άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της, αντιμετώπισε την τραγική είδηση του θανάτου του παιδιού της με απάθεια ενώ μόλις πριν από λίγες ώρες άρχισε σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται την τραγωδία που εκτυλίχθηκε μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η 30χρονη μητέρα του βρέφους που χάθηκε στη φωτιά είχε άλλα δυο παιδιά. Το ένα βρίσκεται σε ίδρυμα, καθώς το εγκατέλειψε αμέσως μόλις το γέννησε, ενώ το δεύτερο πέθανε πριν από μερικά χρόνια από σπάνια ασθένεια, όπως έλεγε η ίδια, αν και ακούστηκε στη γειτονιάς ότι «έφυγε» από ασιτία.

Η γυναίκα ήταν υιοθετημένη και στα 16 της χρόνια έμεινε ολομόναχη στον κόσμο, χωρίς κανένα στήριγμα, καθώς η θετή της μητέρα πέθανε. Εκείνη μπήκε σε ορφανοτροφείο μέχρι τα 18 της χρόνια. Πούλησε μεγάλο μέρος της περιουσίας που της είχε αφήσει η μητέρα της και προσπαθούσε να βρει μια δουλειά για να εργαστεί.

Άνθρωποι που τη γνωρίζουν μιλούν για ένα πολύ όμορφο κορίτσι που όμως τον τελευταίο καιρό έδειχνε ψυχικά ασταθής, εκδηλώνοντας έντονο εκνευρισμό κατά καιρούς και απότομα ξεσπάσματα. Ζητήθηκε μάλιστα να εξεταστεί από ειδικό ψυχολόγο.

Αύγουστος 2017, Πετρούπολη – Σκότωσε την κόρη του και έβαλε φωτιά στο σπίτι τους

Μαρτύρησε στα χέρια του πατέρας της ο οποίος, αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, τη στραγγάλισε, την τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι τους. Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε.

Το έγκλημα ήρθε στο φως όταν πυροσβέστες που ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά, απεγκλώβισαν από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στην Πετρούπολη, την 18χρονη και τον πατέρα της. Ο θάνατος της Ειρήνης έφερε στο προσκήνιο μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία. Στο σπίτι της Πετρούπολης οι καυγάδες ήταν κάτι συνηθισμένο και τον περασμένο Αύγουστο η μητέρα της Ειρήνης είχε φύγει για ακόμη μία φορά από την Πετρούπολη παίρνοντας μαζί της και τον 13χρονο γιο της.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει πέντε χρόνια νωρίτερα, ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε είχαν γίνει πολλές προσπάθειες επανασύνδεσης για χάρη των παιδιών. Αυτή τη φορά, όμως, η γυναίκα έφυγε αποφασισμένη να μη γυρίσει με προορισμό την Κέρκυρα αφήνοντας, όμως, πίσω της την 18χρονη Ειρήνη η οποία σπούδαζε στην Αθήνα.

Ο 55χρονος φέρεται να μην δεχόταν τον χωρισμό τους και της ζητούσε επίμονα να επιστρέψει με την 18χρονη, όμως, να στέλνει ένα μήνυμα από το κινητό της ζητώντας από την μητέρα της να μην γυρίσει πίσω. «Μην τον πιστεύεις, δεν αλλάζει αυτός. Μην γυρίσεις πίσω θα σε σκοτώσει» φέρεται να έγραψε το άτυχο κορίτσι στην μητέρα του, λίγες ώρες πριν το μοιραίο τέλος. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτό το μήνυμα το οποίο ο πατέρας διάβασε στο κινητό της κόρης του σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν ενέκρινε την σχέση της όπλισαν το χέρι του.

Η μητέρα της 18χρονης κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα και επικαλείται, μεταξύ άλλων, μήνυμα το οποίο της είχε στείλει ο κατηγορούμενος πριν γίνει το κακό. «Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…».

Η ιατροδικαστική έκθεση καταγράφει την άγρια κακοποίηση που υπέστη η 18χρονη. Το κορίτσι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, έφερε ίχνη στραγγαλισμού και παρουσίαζε απόφραξη των αναπνευστικών οδών, καθώς ο πατέρας της φέρεται να της είχε φράξει το στόμα και την μύτη προκειμένου να της προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο.

Στο σώμα της 18χρονης υπήρχαν μαχαιριές στο λαιμό, στο στέρνο και στο μάγουλο, ενώ εντοπίστηκαν αμυχές στο χέρι της, που προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να αμυνθεί.

«Ευχαριστούμε για την ψυχή του παιδιού». Αυτά τα λόγια βγήκαν από τα χείλη των συγγενών της 18χρονης Ειρήνης, στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού, που καταδίκασε σε ισόβια και κάθειρξη 10 ετών τον πατέρα της για τη δολοφονία της.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 55χρονο, τον οποίο έκριναν, ομόφωνα, ένοχο για το μαρτυρικό θάνατο της άτυχης Ειρήνης μέσα στο σπίτι της οικογένειας, στην Πετρούπολη, τον Αύγουστο του  2017.

Ο εισαγγελέας της έδρας, στην αγόρευση του είχε χαρακτηρίσει τον κατηγορούμενο ψυχρό δολοφόνο, ζητώντας την καταδίκη του σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός… Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει το παιδί του, που ούτε μια φορά δεν διστάζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο 56χρονος έφτασε στο έγκλημα για να εκδικηθεί τη σύζυγό του, γιατί τον είχε εγκαταλείψει.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος για πρώτη φορά, ισχυρίστηκε ότι τη μοιραία ημέρα είχε καταναλώσει δυο κουτιά ψυχοφάρμακα. «Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου», είπε δηλώνοντας μετανιωμένος.

Φεβρουάριος 2018, Πετρούπολη – Σκότωσε το νεογέννητο μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης με το νεκρό μωρό που βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη τον Φεβρουάριο του 2018.

Η 19χρονη φέρεται να σκότωσε το νεογέννητο μωράκι τυλίγοντας ένα κορδόνι στον λαιμό του και φράζοντάς του το στόμα και στη συνέχεια η μητέρα της το πέταξε στα σκουπίδια.

Η 19χρονη κατέθεσε πως δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος μέχρι που μπήκε στον 7ο μήνα της κύησης και τότε πανικοβλήθηκε από το γεγονός και μην μπορώντας πλέον να κάνει έκτρωση, δεν ήθελε να κρατήσει το μωρό ως ανύπαντρη και νεαρή μητέρα.

Γέννησε το παιδί στην μπανιέρα του σπιτιού της, εκείνο θήλασε και μετά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εμφάνισε αιμορραγία. Στην προσπάθειά της να την σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα, ενώ τύλιξε γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί για να το κάνει να αντιδράσει.

Υποστήριξε επίσης ότι έβλεπε αυτό το μωρό σαν απειλή και αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει. Η μητέρα της από την άλλη κατάθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και πως πήρε το μωρό από την κόρη της και το πέταξε στα σκουπίδια.

Πώς έπνιξαν μάνα και κόρη το βρέφος και το πέταξαν στον κάδο

Η 19χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει τις πράξεις στους αστυνομικούς, ενώ όπως η ίδια αποκάλυψε δεν δίστασε να πάει σαν μια ξένη στον κάδο απορριμμάτων και να αφήσει λουλούδια.  Στη δικογραφία περιλαμβάνεται με κάθε λεπτομέρεια η περιγραφή της για τη γέννα αλλά και το πώς πέταξαν το νεογέννητο αγοράκι στον κάδο απορριμμάτων.

Όταν με έπιασαν οι πόνοι, αναγκάστηκα να το πω στη μάνα μου. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ’ έξω γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι που ήταν η πόρτα. Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου και έφαγε. Μετά από λίγη ώρα άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα… Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μανά μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε: “Τι θα κάνουμε τώρα”. Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει έξω τη σακούλα με το μωρό…».

Νοέμβριος 2017, Νέα Σμύρνη – Έβαλε τέλος στη ζωή του και πήρε μαζί στο θάνατο τα δύο παιδιά του

Το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Κοραή 21 στη Νέα Σμύρνη και όταν έφτασε και ολοκληρώθηκε η κατάσβεσή της βρέθηκαν τόσο ο πατέρας όσο και τα παιδιά χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, ο πατέρας και τα δύο παιδιά πέθαναν από την εισπνοή καπνού λόγω της φωτιάς.

Ο 40χρονος άνδρας, ο οποίος ήταν υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσε στην 21η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων, τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο έγραψε στον τοίχο του σπιτιού τη φράση «σας βαρέθηκα όλους» και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα, αφού πρώτα είχε κλείσει όλες τις πόρτες.

Εδώ και τρία χρόνια ήταν χωρισμένος με τη γυναίκα του και έβλεπε τα παιδιά του όταν του επιτρεπόταν. Τα δύο του παιδιά ήταν ηλικίας οκτώ ετών, δίδυμα και είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα τους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως είχε ιδιαίτερα κακές σχέσεις και με τον πεθερό του. «Αφού, Σταύρο, είχες προβλήματα να μπω στο σπίτι που ζούσα 11 χρόνια να πάρω τα πράγματά μου, έχω και εγώ πρόβλημα που τα παιδιά μου μένουν μόνιμα στο σπίτι σου, μέρα νύχτα, ό,τι έδωσες, πήρες αλήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα σημειώματα που βρέθηκαν τοιχοκολλημένα στο διαμέρισμα της τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη.

«Στο word στο κινητό μου και στο tablet μου θα βρείτε το σημείωμα που άφησα. Να αναλάβει την υπόθεση η κ. Νικολούλη στον Alpha γιατί είμαι σίγουρος πως η Πολιτεία και η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα κάνουν ούτε τα μισά από αυτά που αναφέρω. Αν υπάρχει κράτος τώρα θα φανεί. Αλλιώς και αυτή η κυβέρνηση θα φανεί», υπογραμμίζει σε ένα δεύτερο σημείωμά του ο παιδοκτόνος, και αυτό κολλημένο στον τοίχο.

«Πριν βιαστείτε να κρίνετε, πρώτα να μάθετε την αλήθεια, υπάρχει δικαιοσύνη ή όχι σε αυτό το κράτος;» αναρωτιέται σε ένα άλλο τοιχοκολλημένο σημείωμα.

«Η γυναίκα του είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της. Ξέραμε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα αλλά δεν πιστεύαμε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες που βίωναν. Είναι κρίμα που πήρε μαζί του τα δύο του παιδιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ελεύθερο Τύπο» συγγενής του 40χρονου.

Απρίλιος 2015, Αθήνα – Τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια την 4χρονη κόρη του

Μία από τις πλέον συγκλονιστικές υποθέσεις στα ελληνικά χρονικά, αυτή της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ μέσα στο διαμέρισμα- σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο του 2015, από τον ίδιο της τον πατέρα αλλά και η αποκάλυψη ότι οι δύο άνδρες τεμάχισαν και εξαφάνισαν το πτώμα για να μην αφήσουν ίχνη σόκαρε.

Για ημέρες οι αρχές αναζητούσαν το κοριτσάκι, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσαν οι γονείς του, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να φανταστεί τη φρίκη που έκρυβε πίσω της η ιστορία της άτυχης Άννυ. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς, Βουλγαρικής καταγωγής, έπεσαν σε αντιφάσεις τόσο για το παιδί, όσο και για την ζωή τους.

Οι περιγραφές που ήρθαν από τα χείλη του ίδιου του πατέρα κατά τη διάρκεια της απολογίας του «πάγωσαν». Ο νεαρός άνδρας, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αν και ισχυρίστηκε πως δεν σκότωσε το παιδί το οποίο, όπως είπε, πέθανε από παθολογικά αίτια, παραδέχτηκε πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών.

Οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές καθώς ο κατηγορούμενος είπε, απολογούμενος, πως δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια, με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του. Άλλωστε, σ’ εκείνον απέδωσε και την ιδέα του τεμαχισμού του 4χρονου κοριτσιού που, σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατροδικαστή, έγινε ενώ ήταν ακόμη ζωντανό.

Δε μου μένει καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε την κόρη του και στη συνέχεια την τεμάχισε». Σε αυτή την διαπίστωση κατέληξε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναφερόμενος στον πατέρα της μικρής Άννυ που χάθηκε μέσα στο διαμέρισμα – σφαγείο τον Απρίλιο του 2015.

Ο εισαγγελικός λειτουργός σε μια αγόρευση- καταπέλτη χαρακτήρισε πρωτοφανή την υπόθεση και παραδέχτηκε πως όταν διάβασε την δικογραφία παρά την εμπειρία των 36 ετών χρειάστηκε να πάρει απόσταση ημερών από τα σοκαριστικά γεγονότα που καταγράφονται σε αυτή.

«Πραγματικά μετά την πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, την έκλεισα, την άφησα και μετά από 15 μέρες την ξαναείδα. Δυσκολεύτηκα να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν τέτοιες πράξεις.

Αφού πέρασα τη δοκιμασία του ανθρώπου και του πατέρα, είδα τα πράγματα όπως τα βλέπει ο εισαγγελικός λειτουργός» ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας συμπληρώνοντας

«Δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ένα κοριτσάκι που αντί να βρίσκεται στη θαλπωρή της πατρικής και μητρικής στοργής, είδε το κακό πρόσωπο από πολύ νωρίς. Είδε τους γονείς χώρια, με αντιπαλότητες μεταξύ τους και παρά την προσπάθεια να προσφέρουν όλα όσα επιθυμεί ένα παιδί, κάποια στιγμή αφαιρέθηκε η ζωή του πολύ νωρίς».

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του πατέρα της 4χρονης Άννυ και εξέφρασε την βεβαιότητα πως το παιδί δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε με το ίδιο μαχαίρι.

«Όχι μόνο τα στοιχεία, αλλά και η ηθική λογική εκεί μας οδηγεί» τόνισε ο εισαγγελέας και συνέχισε «Δεν στέκει με τη λογική ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι είδε το παιδί μελανιασμένο κι έκρινε σαν ιατροδικαστής ότι είναι νεκρό, γιατί το σκότωσε ο ίδιος με το ίδιο μαχαίρι που το τεμάχισε».

Ο εισαγγελέας ήταν κατηγορηματικός ότι το έγκλημα τελέστηκε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα. «Οι τοίχοι και τα πατώματα είχαν αίματα. Εκεί έγινε η δολοφονία και ο τεμαχισμός της Άννυ» είπε και αντέκρουσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι το παιδί πέθανε από αναρρόφηση ενώ κοιμόταν. «Αφού λοιπόν το σκότωσε, ήθελε να εξαφανίσει τα ίχνη του κι έκρινε ότι πρέπει να το τεμαχίσει και να το βάλει σε σακούλες» υπογράμμισε και αναρωτήθηκε: «Υπήρχε λόγος να εξαφανίσει το πτώμα αν δεν ήταν υπαίτιος του θανάτου της;». Την απάντηση έδωσε ο ίδιος: «Δεν υπήρχε…».

Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της Άννυ, που επίσης είναι κατηγορούμενη, στο άκουσμα στην απαλλακτική πρότασης του εισαγγελέα. «Δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Δεν προέκυψε ότι γνώριζε ότι έθετε το παιδί της σε κίνδυνο, αφήνοντάς το στον πατέρα του. Πρέπει να κηρυχθεί αθώα» ανέφερε ο εισαγγελέας .

«Δεν είχα κίνητρο να σκοτώσω το παιδί μου»

Ο πατέρας της Άννυ στην διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε ότι δολοφόνησε το άτυχο παιδί στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα.

«Ακούστηκε ότι είμαι Χάνιμπαλ, ότι μαγείρεψα το παιδί και το έφαγα. Δεν έγινε ποτέ. Δεν είχα κίνητρο να σκοτώσω το παιδί μου» είπε επιμένοντας πως το μοιραίο πρωινό βρήκε την 4χρονη νεκρή και ανέλαβε την ευθύνη για ότι έγινε βγάζοντας από το κάδρο τον συγκατηγορούμενο φίλο του. «Έπαθα πανικό. Τρελάθηκα. Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν είμαι δολοφόνος…» ισχυρίστηκε. Ο κατηγορούμενος είπε πως πρόθεση του ήταν να θάψει το παιδί αλλά δεν είχε φτυάρι. «Δεν ήθελα να τα κάνω όλα αυτά… Επειδή ήταν Πάσχα νόμιζα ότι το παιδί θα αναστηθεί. Έλεγα σήκω, σήκω αλλά γινόταν πιο σκληρό. Ήθελα να τη βάλω σε σακούλα αλλά το παιδί ήταν πέτρα και έσπασε. Αναγκάστηκα να κόψω κάποια κομμάτια και τα πήγα στα σκουπίδια. Σε μια στιγμή όλα κατέρρευσαν και φταίω εγώ για αυτό» ισχυρίστηκε.

 «Δεν έχω σκοτώσει ούτε κοτόπουλο…»

Στην απολογία του ο φίλος του πατέρα της 4χρονης  Άννυ  αρνήθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία και τον τεμαχισμό του παιδιού ισχυριζόμενος ότι η δική του μαρτυρία, στις βουλγαρικές αρχές, στάθηκε η αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης.

«Λυπάμαι πραγματικά που το παιδάκι σήμερα δεν είναι μεταξύ μας. Όταν κατήγγειλα την υπόθεση στις βουλγαρικές αρχές δεν μπορούσα να ξέρω ότι θα βρισκόμουν στη θέση του κατηγορουμένου. Δεν έχω σκοτώσει ούτε κοτόπουλο και τώρα κατηγορούμαι ότι σκότωσα ένα μικρό παιδάκι» είπε. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το μοιραίο πρωινό ο συγκατηγορούμενος του του ζήτησε να μην επιστρέψει στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα. «Το βράδυ εκείνης της ημέρας, πέρασα από το σπίτι για να πάρω τα πράγματά μου. Στην κουζίνα, σε ένα γκαζάκι είχε κατσαρόλα. Τον ρώτησα τι κάνει και μου είπε: ‘’φτερούγες για τον σκύλο’’. Έφυγα και πήγα στο σπίτι φίλου μου». Όπως είπε όταν επέστρεψε δυο ημέρες αργότερα τον ρώτησε που ήταν το παιδί και εκείνος του απάντησε ότι είχε πάει στη μητέρα του. «Ήταν σε άσχημη κατάσταση. Μετά από επίμονες ερωτήσεις, μου είπε αρχικά ότι το παιδί εξαφανίστηκε, αλλά μετά κλαίγοντας μου είπε ότι βρήκε το παιδί πεθαμένο με μπλε χείλη και το κορμάκι της ήταν παγωμένο. Φοβήθηκε πολύ και το έκανε κομματάκια και το πέταξε στα σκουπίδια».

Η μητέρα της Άννυ, η οποία κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, υποστήριξε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που φρόντιζε το παιδί. «Δεν ήταν η πρώτη φορά που έμεναν μόνοι τους. Το παιδί το πρόσεχε. Δεν ήταν επικίνδυνος».

Πρωτόδικα, ο πατέρας της Άννυ καταδικάστηκε σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ισόβια και 3 χρόνια επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο φίλο του ενώ η μητέρα της καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή.

Δείτε εδώ κακοποιήσεις και δολοφονίες παιδιών που συγκλόνισαν την Ελλάδα