«Δόξα τω Θεώ, η αλήθεια επικράτησε και η δικαιοσύνη νίκησε με τη σωστή απόφαση του δικαστηρίου στο Ναύπλιο. Η κόλαση, την οποία ζούσαμε εμείς, οι συγγενείς των άδικα κατηγορούμενων Βούλγαρων ναυτικών εδώ και ενάμιση χρόνο, τελείωσε. Επιτέλους μπούμε να περπατάμε στους δρόμους με σηκωμένα τα κεφάλια».

Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε η Κρασιμίρα Τούρτοβα, σύζυγος του πρώτου μηχανικού του βουλγαρικού εμπορικού πλοίου «Ίνα», στην αθώωση των πέντε μελών του πληρώματός του, στην υπόθεση για λαθρεμπόριο μεγάλης ποσότητας παράνομων τσιγάρων, που εντοπίστηκαν κρυμμένα στο αμπάρι του ύστερα από θεαματική αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι του Πειραιά, τον Ιούνιο του 2011.

Σχολιάζοντας την αθώωση των πέντε Βούλγαρων ναυτικών, την αναμενόμενη αποφυλάκιση του υποπλοίαρχου του καραβιού Νεντιάλκο Πετρόφ, σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και την κατηγορία εναντίον του πλοιοκτήτη του βουλγαρικού βαποριού, Γκεόργκι Μίσκοφ, που απήγγειλε η αρμόδια εισαγγελία στην Ελλάδα κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, η κα Τούρτοβα άσκησε βαριά κριτική για την «αδιαφορία της βουλγαρικής Πολιτείας και του υπουργείου των Εξωτερικών της για την τύχη των έξη ναυτικών», μιλώντας ως εκπρόσωπος των συγγενών των ναυτικών στη σημερινή συνέντευξη της στο τηλεοπτικό κανάλι «Νόβα Τελεβίζιγια» («Νέα Τηλεόραση»).

Στην δικαστική απόφαση για την αθώωση των πέντε Βούλγαρων ναυτικών έδωσε ευρεία δημοσιότητα ο βουλγαρικός Τύπος.