Λόγω της ματαίωσης της εκδίκασης όλων των δικαστικών υποθέσεων, πλην του αυτοφώρου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην Αττική, η δίκη με πρωταγωνιστές τον πρόεδρο του ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελο Μυτιληναίο και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Στέργιο Νέζη, δεν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Η νέα ημερομηνία εκδίκασής της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι η 16 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και ο Στρέγιος Νέζης φέρονται να συνδέονται με «μίζα» ύψους 250.000 ευρώ για την ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίου, έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, το 2003.

Οι δυο κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει να εξεταστούν περισσότερα από 15 πρόσωπα τα οποία αναμένεται, εκτός απροόπτου, θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα μετά τον Γιάννη Παλαιοκρασσά που, ήδη, κατέθεσε στο δικαστήριο. Η μαρτυρία του Γιάννη Παλαιοκρασσά θεωρείται κομβική καθώς ήταν εκείνος που έφερε την υπόθεση στην δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων.

Θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο. Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κ. Μυτιληναίος παραπέμπεται για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας, με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ έχει απαλλαγεί, για νομικούς λόγους, για την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώ ο κ. Νέζης, για παθητική δωροδοκία, με τις ίδιες επιβαρυντικές περιστάσεις, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η υπόθεση μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης μετά τον εντοπισμό εμβάσματος ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να εμβάστηκε από αλλοδαπή εταιρία συμφερόντων του Ε. Μυτιληναίου σε εταιρία με πραγματικό δικαιούχο τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Σκοπός της αποστολής του επίμαχου εμβάσματος, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν η ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίου, έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο. Η ανάθεση εμφανίζεται να έγινε στις 15 /11/2003 ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το έμβασμα φέρεται να μπήκε στην εταιρεία του κ. Νέζη τον Μάιο του 2003.