Ο βαρύς φόρος αίματος στις φονικές συμπλοκές σε Προφήτη Ηλία και Ροτάσι άφησε ισάριθμα ανοιχτά μέτωπα στα χωριά της κρητικής υπαίθρου, που συγκλονίστηκαν από τις δολοφονίες και συνεχίζουν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Την ώρα που οι αστυνομικοί φοβούνται και εξετάζουν το ενδεχόμενο ξεσπάσματος βεντέτας και «τυφλών» χτυπημάτων αντεκδίκησης, οι… πληγές στον Προφήτη Ηλία και το Ροτάσι παραμένουν ανοιχτές και το κλίμα, όπως αναφέρει το prismanews.gr, στα ορεινά χωριά του Ηρακλείου εξακολουθεί να είναι εκρηκτικό.

Σε κάθε νέο περιστατικό αντεκδίκησης που έρχεται στο προσκήνιο, οι μνήμες ξυπνούν. Αξιωματικοί της αστυνομίας που ερευνούν τις δύο υποθέσεις εκτιμούν ότι η «φωτιά» δεν έχει σβήσει σε αυτές τις περιοχές και ο κίνδυνος να ξεσπάσει νέο αιματοκύλισμα που θα εξελιχθεί σε βεντέτα είναι ακόμα ορατός.

Το χθεσινό περιστατικό στο Ροτάσι ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των Αρχών αλλά και τις επισημάνσεις της τοπικής κοινωνίας, που επιμένει πως μπορεί να έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από το μακελειό της 21ης Σεπτεμβρίου και οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης να βρίσκονται στη φυλακή, ωστόσο το κλίμα παραμένει έκρυθμο.

Εξάλλου, η χθεσινή επίθεση στο σπίτι της οικογένειας του νεαρού δράστη, το οποίο είχε εδώ και αρκετές εβδομάδες εκκενωθεί, ήρθε να προστεθεί στο φάκελο των περιστατικών που ερευνώνται ως πράξεις αντεκδίκησης, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες άγνωστοι είχαν ανατινάξει την αποθήκη ενός 44χρονου συγγενή του 17χρονου δράστη, πιθανόν για να στείλουν κάποιο μήνυμα.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα και στον Προφήτη Ηλία. Μπορεί να έχουν περάσει τρεις μήνες από το μακελειό που στιγμάτισε το χωριό, ωστόσο το φονικό είναι ακόμα νωπό και η δύναμη της αστυνομίας που βρίσκεται εκεί, δεν έχει εγκαταλείψει ούτε λεπτό το χωριό, από την ημέρα της φονικής συμπλοκής. Ωστόσο, μετά τα «ύποπτα» περιστατικά που ερευνώνται και αποδίδονται σε πράξεις αντεκδίκησης και έχουν να κάνουν με εμπρησμούς στάβλων και ζωοκλοπές, οι εφιάλτες… ξύπνησαν την περασμένη εβδομάδα με τον εμπρησμό δύο σπιτιών που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του δράστη, που έχουν εγκαταλείψει το χωριό.