Νέα βίαιη προσαγωγή, η τρίτη κατά σειρά, διετάχθη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο για τον αστυνομικό, γιό του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, ο οποίος παραμένει άφαντος.

Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί ο αστυνομικός ο οποίος θεωρείται από το δικαστήριο κομβικό πρόσωπο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Είναι σημαντικός μάρτυρας που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει στην υπόθεση» εξήγησε η Πρόεδρος της έδρας διατάσσοντας για ακόμη μια φορά την  βίαιη προσαγωγή του μάρτυρα ο οποίος είναι αστυνομικός προς αποστρατεία και υπηρετούσε τα τελευταία χρόνια στην Κρατική Ασφάλεια.

Μάλιστα, το δικαστήριο διέταξε η προσαγωγή του να γίνει αυτή τη φορά από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης και όχι από την κρατική Ασφάλεια, καθώς οι προσπάθειες των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτή την υπηρεσία να τον εντοπίσουν ήταν χωρίς αποτέλεσμα.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην παρακολούθηση των κατηγορουμένων ο οποίος  προκάλεσε αίσθηση όταν εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συνάδελφοί του, γιοι του βασικού εμπλεκόμενου στην υπόθεση, εξετάστηκαν πλημμελώς από τα αρμόδια όργανα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να καταθέσουν οι επικεφαλής αστυνομικοί που διεξήγαγαν την έρευνα για την εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου, το 2012. Παράλληλα, οι δικαστές είπαν «ναι»  στο αίτημα της πολιτικής αγωγής να κληθούν για να καταθέσουν δυο άνδρες που  από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες φέρονται να  είχαν τακτική επικοινωνία, το επίμαχο διάστημα, με τον φερόμενο ως βασικό πρωταγωνιστή στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του άτυχου νεαρού.