Στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, συνελήφθησαν το τριήμερο της 29-30/9/2012 και 1/10/2012, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από τις ειδικές Ομάδες Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δέκα διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 31 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα , συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 22, 23, 34 και 36 ετών, τρεις ημεδαποί ηλικίας 19, 24 και 35 ετών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 27 και 28 ετών και ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν.

Αναλυτικότερα:

Προχθές το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, τον 23χρονο Ιρακινό και τον 28χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Πακιστάν, διότι προωθούσαν στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες. Έξι από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, δύο υπήκοοι Ιράκ και ένας υπήκοος Σομαλίας.

Στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν και συνέλαβαν, τους δύο Ιρακινούς διακινητές, ηλικίας 22 και 36 ετών, διότι μετέφεραν παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, δώδεκα μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις υπήκοοι Σομαλίας, δύο υπήκοοι Κίνας και ένας υπήκοος Σουαζιλάνδης.

Σήμερα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία οδό στο ύψος των Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Βούλγαροι διακινητές και ο 34χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ, τέσσερις υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Μιανμάρ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο από τις υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις, με ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, οι οποίες έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό και έχουν εξοπλισθεί με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (θερμικές κάμερες κ.λ.π).

Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους, έχουν συλληφθεί συνολικά 114 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών.