Προφυλακίστηκαν 4 από τους 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα αναβολικών, που εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβολή χρηματικών εγγυήσεων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε τρεις γνωστούς αθλητές που συμμετείχαν πριν από λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπόντι Μπιλντινγκ της Ρώμης φέρεται να προμήθευε αναβολικά ο 47χρονος που προφυλακίστηκε. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται ως στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας.

Το κύκλωμα σύμφωνα με τη δικογραφία παρασκεύαζε δικά του αναβολικά στα Χανιά και από εκεί τα εξήγαγε στην Πολωνία και τη Γερμανία. Ανάμεσα στα επικίνδυνα σκευάσματα που εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία ήταν το γνωστό διεγερτικό Cialis που χορηγείται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής, αλλά και ουσίες όπως η τεστοστερόνη και η δροστανολονη, που αναφέρονταν με κώδικες ονομασίες μεταξύ των αθλητών.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλούν οι στιχομυθίες μελών του κυκλώματος που προμήθευε αναβολικές ουσίες και χρηστών τις οποίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Ειδικότερα, σε χαρακτηριστικά αποσπάσματα διαλόγου, αθλητές εκφράζουν ανησυχία στους προμηθευτές τους αναφορικά με παρενέργειες στυτικής δυσλειτουργίας και έντονους πόνους που νιώθουν λόγω της λήψης των σκευασμάτων.

Αθλητής… Jet–ski: «Εχω τέσσερις μέρες πυρετό. Με πονάει όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να κουνήσω το πόδι μου».

31χρονος προμηθευτής αναβολικών: «Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω άλλο σκεύασμα. Θα είσαι καλύτερα».

Σε άλλη συνομιλία, αθλητής μπόντι μπίλντινγκ εξέφραζε τα παράπονά του σε μέλος του κυκλώματος για πολλές παρενέργειες των σκευασμάτων που τον προμήθευε.

Ο κατηγορoύμενος του απάντησε: «Μην κάνεις έτσι. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα παγκοσμίως στους χρήστες».

Στη συνέχεια τον συμβουλεύει να πάρει… «Cialis» για τη στυτική δυσλειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διακίνηση των αναβολικών γινόταν με ταχυμεταφορές και σε συσκευασίες για… σοκολατάκια και σκυλοτροφές.