Στην εξιχνίαση υπόθεσης με βομβιστική ενέργεια που – ευτυχώς δεν πρόλαβε να… ολοκληρωθεί – και είχε σημειωθεί στα Χανιά, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές της περιοχής.

Πρόκειται για τον έντοπισμό ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε καφετέρια στο κέντρο των Χανίων, το Σεπτέμβριο του 2010, αλλά δεν πρόλαβε να εκραγεί…

Με την ταυτοποίηση του DNA που βρέθηκε, σύμφωνα με το cretalive.gr οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη του φερόμενου δράστη , ενός 35χρονου που συνελήφθη κατηγορούμενος για κατασκευή και τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία στις 18.09.2010, 39χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος – καφετέριας σε κεντρικό δρόμο των Χανίων, ενημέρωσε την Αστυνομία για την ύπαρξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο του καταστήματος.

Πυροτεχνουργοί της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , εντόπισαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από 976 γρ. εκρηκτικής ύλης ζελατοδυναμίτιδας και ηλεκτρονικό πυροκροτητή συνδεδεμένο με κινητό τηλέφωνο, τον οποίο απενεργοποίησαν και περισυνέλλεξαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, την εργαστηριακή εξέταση αλλά και την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι δράστης της παράνομης πράξης, είναι ο 35χρονος συλληφθείς.

Σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Χανίων.

Η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων καθώς εξετάζεται η συμμετοχή του δράστη σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.