Εξηγήσεις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα κληθεί να δώσει ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος.

Ο δήμαρχος βρέθηκε στη θέση του κατηγορούμενου μετά από έλεγχο της αρμόδιας αρχής στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το 2007 έως και το 2015. Aφορμή στάθηκαν έγγραφες καταγγελίες τράπεζας που αφορούσαν τη διαχείριση ποσού δανείου για ακίνητο που φέρεται να μεταβιβάστηκε σε εταιρία  στην οποία είναι συνέταιρος ο κ. Παχατουρίδης χωρίς να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην δανείστρια τράπεζα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ο δήμαρχος φέρεται να παρέλειψε να δηλώσει, μεταξύ άλλων, καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται το επίμαχο ακίνητο στις Τρεις Γέφυρες Αττικής.

Ο κ. Παχατουρίδης, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των περιουσιακών στοιχείων τα οποία απέκτησε, όπως αναφέρουν οι εφέτες, επωφελούμενος της ιδιότητας του δημάρχου. Ο δήμαρχος, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος των λογιστών που είχαν αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή των πόθεν έσχες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίδικα ακίνητα είχαν συμπεριληφθεί στο έντυπο Ε2 της φορολογικής του δήλωσης.