Για τις πλαστοπροσωπίες, τους εκβιασμούς, τους μυστικούς λογαριασμούς και για το πώς έφευγαν τσάντες γεμάτες με δολάρια στο εξωτερικό μίλησε στην κατάθεση του ο Νίκος Ζήγρας.

Αυτό όμως που δεν έμαθαν οι εισαγγελείς είναι αν πίσω από τον Νίκο Ζήγρα κρύβεται μια γυναίκα, που ζούσε μαζί του σε ένα σπίτι στην Κυψέλη μέχρι και τη σύλληψη του το περασμένο Πάσχα και ήξερε πολλά.

Γι’αυτήν μίλησε στο Πρώτο Θέμα η πρώην σύζυγος του Ζήγρα, Σόνια Λεοντοπούλου.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για τον κ. Ζήγρα. Ίσως όμως να γνωρίζει πολλά η γυναίκα με την οποία έκανε σχέση έναν μήνα μετά το χωρισμό μας», είπε με νόημα αναφερόμενη στην τελευταία σύντροφο του Νίκου Ζήγρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αυτή με την οποία ο Ζήγρας συνδέθηκε πριν από έξι χρόνια έπαιξε κατά πάσα πιθανότητα καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έκανε τη μυστηριώδη γυναίκα να σκεφτεί ότι ίσως κινδυνεύει και την οδήγησε στην απόφαση να αποκαλύψει στην Αστυνομία όσα γνώριζε για τις παράνομες δραστηριότητες του συντρόφου της.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να το έκανε και σε μια τελευταία προσπάθεια να προστατεύσει τον ίδιο τον Ζήγρα από τους συνεργάτες του. Τίποτα πάντως από όλα αυτά δεν έχει αποδειχτεί. Η αλήθεια θα μείνει καλά κρυμμένη όσο παραμένει κρυφή και η ταυτότητα της άγνωστης γυναίκας που κάποιοι, ανάμεσα τους και ο ίδιος ο Ζήγρας θέλουν να προστατεύσουν.