Εγκληματική οργάνωση, που λυμαινόταν τα δυο τελευταία χρόνια την Θεσσαλία αλλά και την Φθιώτιδα, με επίκεντρο της δράσης τις ένοπλες ληστείες τραπεζών, εξαρθρώθηκε μετά από συνεργασία των αστυνομικών Διευθύνσεων Τρικάλων και Καρδίτσας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, στην Λάρισα, παρουσία του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλίας Β. Χαλάτση και με την συμμετοχή των αστυνομικών διευθυντών Τρικάλων και Καρδίτσας, καθώς και των διοικητών ασφαλείας, ξεδιπλώθηκε η δράση της οργάνωσης, «εγκέφαλος» της οποία φέρεται να είναι 53χρονος, γνωστός ανά το πανελλήνιο για την εγκληματική του δράση, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές, αφού τον Μάρτιο είχε συλληφθεί στην Αθήνα για άλλα αδικήματα.

Βασικός συνεργός του 53χρονου ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 46χρονος Τούρκος, ο οποίος επίσης συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο στα Τρίκαλα και έχει ήδη απελαθεί , ενώ στην οργάνωση μετείχαν και τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία αναζητούνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και για διατάραξης ασφάλειας και παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για ένοπλες ληστείες, για απόπειρες κλοπής μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης τραπεζών και για κλοπές αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν πτυσσόμενα στιλέτα, μαχαίρια, περούκες καπέλα, κουκούλες, μάσκες, πυξίδες, μασούρι δυναμίτιδας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάρος περιπολικού αυτοκινήτου, κ.α. αντικείμενα, ενώ οι διωκτικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο συμμετοχής του 53χρονου και των συγκατηγορουμένων του και σε άλλες ληστείες και κλοπές.

Πηγή: ΑΜΠΕ