Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού για την επίθεση που δέχθηκε, όπως αναφέρει, με ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ μέλους διμοιρίας ΜΑΤ, που είχε ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του, κατέθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριος Λώλος.

Το περιστατικό έγινε στις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα. Με τη μήνυσή του ο κ. Λώλος, ζητά την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου αστυνομικού φυσικού και ηθικού αυτουργού της επίθεσης, αλλά και κάθε υπαιτίου υπόθαλψης των δραστών.

Όπως αναφέρει ο κ. Λώλος, τη μέρα εκείνη κάλυπτε ως φωτορεπόρτερ τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την επομένη της αυτοκτονίας του Δημήτρη Χριστούλα, όταν εντελώς απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό «με ανθρωποκτόνο πρόθεση». Υποστηρίζει, επίσης, ότι η «επίθεση έλαβε χώρα στο πλαίσιο συντονισμένης και συγκροτημένης επιχείρησης απώθησης των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων από τους αστυνομικούς», ενώ ζητά η διερεύνηση της υπόθεσης να ανατεθεί σε εισαγγελέα.

Αναφέρει ακόμη, ότι από την επίθεση του αστυνομικού υπέστη «μεγάλο εμπιεστικό κάταγμα κρανίου, αιμορραγία, καθώς και πολλαπλές θλάσεις εγκεφάλου στην περιοχή του δεξιού βρεγματικού λοβού», με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση.