Συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος τρεις χειριστές σκάφους στο οποίο επέβαιναν εξήντα μετανάστες, με σκοπό να φύγουν παράνομα από τη χώρα προς το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σκάφος εντοπίστηκε στον Μεσσηνιακό κόλπο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πύλου και από περιπολικό σκάφος.

Συγκεκριμένα το σκάφος «PORTSEE» με τους 63 αλλοδαπούς (47 άνδρες, 10 γυναίκες και 6 παιδιά) βρισκόταν 15 μίλια νοτίως του νησιού Βενέτικο. Οι χειριστές του αρνήθηκαν αρχικά να σταματήσουν για να γίνει έλεγχος, αλλά οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν και το ακινητοποίησαν.

Στη συνέχεια το «PORTSEE» οδηγήθηκε, συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου στο πλαίσιο της προανάκρισης, συνελήφθησαν οι τρεις χειριστές του, ηλικίας 29, 23 και 29 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων επιβαινόντων, ενώ επίσης προέκυψε ότι οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί οδικώς από την Αθήνα σε παραλία της Μεσσηνιακής Μάνης όπου επιβιβάστηκαν στο ιστιοφόρο, με σκοπό τη μεταφορά τους σε χώρα του εξωτερικού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και μια βοηθητική λέμβος.