Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη η απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία ζητεί, με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μαθηματικός ο οποίος δίδασκε σε σχολείο του Αιγαίου και κατηγορήθηκε για σεξιστική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο καθηγητής, ο οποίος φέρεται να είχε… αδυναμία στις μαθήτριες, εμφανίζεται, σύμφωνα με καταγγελίες, να προχωρούσε σε ανάρμοστα και προκλητικά σχόλια κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Σύμφωνα με την ΕΔΕ που διενεργήθηκε, ο καθηγητής υπερέβη τα εσκαμμένα: «Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια», φέρεται να είπε σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ-πονγκ, ενώ  σε άλλη μαθήτρια ρώτησε: «Το σημείο G το ξέρετε;».

Σε μαθήτρια που ζήτησε να βγει από την τάξη, ο καθηγητής φέρεται να είπε: «Όχι, μου είσαι απαραίτητη», ενώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν  δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης ανέφερε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση».

Ακόμα, σε μαθητή ο οποίος ανέφερε ότι έτρωγε φρούτα, τον ρώτησε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».

Στον ίδιο καθηγητή αποδίδεται ότι κορόιδευε μαθητή που φορούσε σιδεράκια, ενώ αγνοούσε επιδεικτικά τους αλλοδαπούς μαθητές.  «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Αλβανέ εσύ έφερες τις ασκήσεις;», «ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλειές», ήταν μερικές από τις παρατηρήσεις του…

Ο καθηγητής προσέφυγε στην Δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία.