Τι λένε οι δικαστές του ΣτΕ για τη χθεσινή εισβολή του Ρουβίκωνα

«Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
13:29
22/05/2018
Τι λένε οι δικαστές του ΣτΕ για τη χθεσινή εισβολή του Ρουβίκωνα
7
loading

«Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας», απαντούν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή τη χθεσινή εισβολή «συλλογικοτήτων» στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας καταδικάζουν τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα, ενώ καλούν την Πολιτεία να ενεργήσει «πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης»

«Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Με αφορμή την χθεσινή απογευματινή επίθεση μελών “συλλογικοτήτων” στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διάσκεψη της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών φθορών και τον ελαφρύ τραυματισμό του μοναδικού αστυνομικού φρουρού, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας δηλώνει τα εξής:

1. Οι δικαστές δεν ανοίγουμε ποτέ διάλογο με πρόσωπα, τα οποία μετέρχονται βίαια μέσα για να κάμψουν το φρόνημα και να επηρεάσουν την κρίση μας. Ενέργειες, όπως οι χθεσινή, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να μετακυλήσουν στους πολίτες, το συμφέρον των οποίων υποτίθεται ότι εξυπηρετούν, το βάρος για την αποκατάσταση των ζημιών. Η απονομή της δικαιοσύνης προϋποθέτει νηφαλιότητα, ηρεμία και πολιτισμένο διάλογο, με ανταλλαγή επιχειρημάτων και σεβασμό της αντίθετης γνώμης.

2. Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της χθεσινής επίθεσης, απαιτούμε από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να ενεργήσουν πάραυτα για την αποτελεσματική φύλαξη του κτιρίου και τον εντοπισμό και την απόδοση ποινικής ευθύνης στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, της ενέργειας αυτής, που στρέφεται ευθέως κατά του συνταγματικά και δημοκρατικά κατοχυρωμένου θεσμού της δικαιοσύνης.

3. Οι πολίτες ας αναλογιστούν ότι το κενό που προκύπτει από την υποχώρηση των θεσμών της δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η δικαιοσύνη, καλύπτει η ωμή βία που παραπέμπει σε πρωτόγονες κοινωνίες».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ε.Α.

  Σιγά τα αίματα! Οι γραφικοί του Ρουβίκωνα έριξαν 2-3 μπογιές στο ΣτΕ. Υπεύθυνο για πολλά από τα εγκλήματα της εποχής του μνημονίου και όχι μόνο.

 2. avatar ΝΧ

  Τι να σου κανουν οι δικαστες αφού πάντοτε εξαρτώνται απο την εκάστοτε κυβέρνηση. Τι να κανουν οι δικαστες σε μια αριστερή κομμουνιστική χώρα; Κανένας εισαγγελεας μηπως κινήθηκε η ειναι ολοι τους απασχολημένοι με τα πιτσιρίκια που πήραν στο κυνήγι τον άθεο,ανθελληνα,τουρκολαγνο και όχι μόνο μπουταρ;

 3. avatar Τι ψάχνεις να βρείς ρε φίλε, γωνία στο δεκάρικο?

  Δεν λέει το λαικό γνωμικό ''όπου φτωχός και ή μοίρα του?''
  Δεν έλεγε ο ανάχαρσις ότι η δικαιοσύνη πιάνει τα μικρά έντομα?
  Δεν έλεγε ο πλάτων(?) ότι οι νόμοι γίνονται απο τους πλούσιους
  για να προστατεύονται απο τους φτωχούς?
  Δεν έλεγαν οι βυζαντινοί ''ουαί τους μη ιδίοις όνυξι ξυομένους?''.
  Όλα για την κουτάλα είναι. Τα περί πολιτισμού, ανθρωπιάς, ανέλιξης,
  τυφλής θεμιδας κ.λ.π είναι για να χορταίνεις παραμύθι , μαζί με σουβλάκι
  και μαλλί της γριάς.

 4. avatar Να μη βρει o παππάς να θάψει

  Δεν μου αρέσει η βία και είμαι πάντα κατά της αλλά ο Μπουτάρης είναι ο ίδιος ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης του, αυτός την προκάλεσε με τον λόγο του.

 5. avatar Να μη βρει ο παππάς να θάψει

  Όχι ότι υποστηρίζω την βία και την φθορά δη. Ουσίας περιουσίας. Αλλα....Να μας εξηγήσει και το στε με τη σειρά του, πως οι περικοπές στις συντάξεις του απλού κόσμου είναι νόμιμες, ενώ οι περικοπές στις συντάξεις των δικαστικών, και παράλληλα των βουλευτών (είναι συνδεδεμένες) είναι παράνομες. 🙂

  1. avatar Και τώρα η Αλήθεια

   Ο λόγος είναι ότι καποιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ τις έφεραν και τις ψήφισαν , κάποιοι που είναι οι πολιτικοί πατρόνες στους Ρουβίκωνες και δεν πρόκειται ποτέ οι Ρουβίκωνες να τους ακουμπήσουν. Οι δικαστές που κολλάνε; Αυτοί πέρασαν τον νόμο;

  2. avatar Γοργίας ο σοφιστής

   Είναι κάτι ανάλογο με το μαθηματικό τρικ 2+2=5. Εξαρτάται τον εισηγητή.
   Όπως και νάχει με την επιστημονικοφάνεια της νομικής δε τα βάζεις,
   όπως δεν τάβαλε και ο φτωχός ψαράς με τη χήρα και τη σταθεροποίηση
   των τιμών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει