Ένα στοιχείο-φωτιά που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, το οποίο κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό και είναι δυνατόν να οδηγήσει στην πλήρη εξάρθρωση της άγριας συμμορίας με τα καλάσνικοφ, αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso».

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους έναν ατόφιο κάλυκα από το υποπολυβόλο καλάσνικοφ των δραστών.

Μάλιστα, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγονται ενδελεχείς έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν τα αποτυπώματα του ανθρώπου που έβαλε τη σφαίρα στη γεμιστήρα του καλάσνικοφ.

Ο κάλυκας αυτός ουσιαστικά έσωσε τη ζωή τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την άγρια συμμορία στην περιοχή του Ζωγράφου. Πρόκειται για τη συμπλοκή που σημειώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, νύχτα Σαββάτου, έξω από πιτσαρία στην εν λόγω περιοχή.

Εκεί είχε εισβάλει η συμμορία των τεσσάρων οπλοφόρων. Ο τέταρτος συνεργός τους είχε μείνει στην πόρτα του καταστήματος προκειμένου να φυλά τσίλιες.

Τη στιγμή που οι τέσσερις οπλοφόροι πραγματοποιούσαν τη ληστεία, από τον παράλληλο με το κατάστημα δρόμο περνούσε περιπολία ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ένας από τους αστυνομικούς -παρατηρητικός γαρ- είδε πως έξω από το κατάστημα βρίσκεται ένας άνδρας που κρατούσε αυτόματο όπλο. Αμέσως ενημέρωσε τους συναδέλφους του και σταμάτησαν τις μηχανές τους. Σε αυτό το σημείο οι αστυνομικοί είχαν άγιο καθώς στη θέα των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ.

Ο οπλοφόρος σήκωσε το καλάσνικοφ και πάτησε τη σκανδάλη του όπλου, με πρόθεση να «γαζώσει» τους αστυνομικούς.
Όμως το όπλο έπαθε εμπλοκή, με αποτέλεσμα ο κάλυκας να «κολλήσει» στη θαλάμη του επικρουστήρα.

Ο κατά πάσα πιθανότητα Αλβανός δράστης ξεμπλόκαρε το όπλο τραβώντας επανειλημμένα τον μοχλό του καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα το αυτόματο να «πετάξει» στο οδόστρωμα τον κάλυκα που είχε μπλοκάρει στη θαλάμη.

Στη συνέχεια βέβαια έριξε απανωτές ριπές εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι όμως είχαν προλάβει να καλυφθούν για να απαντήσουν με τα υπηρεσιακά τους όπλα στις βολές του Αλβανού κακοποιού.

Ωστόσο, επειδή οι κακοποιοί ήταν βαριά οπλισμένοι κατάφεραν να ξεφύγουν από την περιοχή προτού προλάβουν να φτάσουν στο σημείο οι ενισχύσεις από την Άμεση Δράση. Όταν πλέον η συμπλοκή είχε λάβει τέλος και στο σημείο βρέθηκαν οι ειδικοί της Ασφάλειας, ανακάλυψαν τον ατόφιο κάλυκα που είχε «ξεράσει» η θαλάμη του καλάσνικοφ που κρατούσε ο κακοποιός.

Το πολύτιμο εύρημα των αστυνομικών μεταφέρθηκε αμέσως στα υπερσύχρονα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τους ειδικούς των εργαστηρίων να έχουν εντοπίσει τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος, το οποίο όμως ακόμη δεν είναι αξιοποιήσιμο.

Ωστόσο και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η έρευνα βρίσκεται ακόμη στην αρχή της και όσο περνά ο καιρός, όλο και νέα στοιχεία θα προκύπτουν για την άγρια συμμορία, μέχρι να συμπληρωθεί το παζλ που θα οδηγήσει στην εξάρθρωσή της.