Δεν έχουν τέλος οι απατεωνιές που σκαρφίζονται διάφοροι τυχοδιώκτες στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους ανθρώπους!

Το «σενάριο» μιας απατεώνισσας, όπως αναφέρει το prismanews.gr θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κανείς «υπερπαραγωγή», αφού στην προσπάθειά της να εξαπατήσει ζευγάρι ηλικιωμένων δε δίστασε να επικαλεστεί ακόμα και την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Όπως κατήγγειλε στην ασφάλεια αλλά και την περιφερειακή διεύθυνση του ΙΚΑ η κόρη του ζευγαριού, χτες το μεσημέρι επισκέφτηκε τους γονείς – της που διαμένουν στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου – μια άγνωστη γυναίκα περίπου 40 ετών η οποία όπως τους είπε ήταν υπάλληλος του ΙΚΑ.

Η ίδια ανέφερε στους ανθρώπους ότι ανήκουν στους υπερτυχερούς συνταξιούχους που κληρώθηκαν και κέρδισαν το ποσό των 500 ευρώ που -όπως τους είπε- ήταν μέρος της δωρεάς του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη στο ΙΚΑ.

Προκειμένου να τους δώσει το ποσό η ίδια ζήτησε να της δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία. Την… κομπίνα χάλασε η κόρη των ηλικιωμένων που επισκέφθηκε τους γονείς με αποτέλεσμα η άγνωστη γυναίκα να εξαφανιστεί.

Από την πλευρά της η περιφερειακή διοίκηση του ΙΚΑ Κρήτης επεσήμανε ότι φυσικά πρόκειται περί απάτης και κάλεσε τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοιου είδους παράδοξες ιστορίες.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Ασφάλεια που διερευνά την υπόθεση.