Ληγμένα κρέατα και γαλακτοκομικά, εντοπίστηκαν από ελέγχους του τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, τον μήνα Απρίλιο, το Πάσχα, όπως και κατεψυγμένα νωπά κρέατα χωρίς ενδείξεις, αλλά και αγορανομικές παραβάσεις.

Η υπηρεσία πραγματοποίησε 46 αγορανομικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους, στις περιοχές Βόλου, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς, Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς, Αλμυρού και Σκιάθου Μαγνησίας και 26 ελέγχους σε κρεοπωλεία, υποκαταστήματα σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας κρεάτων, των περιοχών Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αλμυρού Μαγνησίας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις:

– Μία για προϊόντα κρέατος, τα οποία ήταν νωπά και είχαν καταψυχθεί, στερούνταν επισήμανσης (ενδείξεων) και είχαν παρασκευασθεί, συντηρηθεί, συσκευαστεί και διατηρηθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Τα εν λόγω προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επί τόπου από τα μέλη του μικτού κλιμακίου. Σε βάρος του παραβάτη θα κινηθεί η προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία διαδικασία επιβολής κυρώσεων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

– Μία παράβαση για στέρηση ενδεικτικής πινακίδας πώλησης κρέατος, στην οποία να αναγράφεται το πωλούμενο προϊόν, η προέλευσή του και η τιμή λιανικής πώλησής του. Σε βάρος του παραβάτη επιβλήθηκε, με επί τόπου πράξη βεβαίωσης παράβασης, το προβλεπόμενο από το Νόμο διοικητικό πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ.

– Μία παράβαση για διάφορα συσκευασμένα τρόφιμα (προϊόντα κρέατος και γαλακτοκομικά), η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας των οποίων είχε παρέλθει κατά την ημέρα του ελέγχου. Τα εν λόγω προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν επί τόπου από τα μέλη του μικτού κλιμακίου. Σε βάρος του παραβάτη θα κινηθεί η προβλεπόμενη από τη Νομοθεσία διαδικασία επιβολής κυρώσεων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.