«Ήμουν μεθυσμένος και δεν πρόσεξα»

Ποια είναι η συνήθης δικαιολογία των ανδρών που πήγαιναν στους οίκους ανοχής


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
8:48
06/05/2012
«Ήμουν μεθυσμένος και δεν πρόσεξα»
3
loading

«Ήμουν μεθυσμένος και δεν χρησιμοποίησα προφυλακτικό και ούτε θυμάμαι το πρόσωπο της γυναίκας που πήγα μαζί της». Οι παραπάνω προτάσεις είναι οι συνηθέστερες «δικαιολογίες» των χιλιάδων πανικόβλητων ανδρών που συνεχίζουν να καλούν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μετά τον εντοπισμό στο κέντρο της Αθήνας δεκάδων εκδιδόμενων γυναικών, θετικών στον ιό του AIDS.

Η υπόθεση του «μολυσμένου» αγοραίου έρωτα, όπως δημοσιεύει η κυριακάτικη εφημερίδα «Καθημερινή» έφερε στην επιφάνεια όχι μόνο την αδράνεια μιας ολόκληρης κοινωνίας μπροστά σε ένα μεγάλο κίνδυνο της δημόσιας υγείας, αλλά και τη διαπίστωση ότι ένα τμήμα του ανδρικού πληθυσμού «ενώ γνώριζε, δεν πρόσεχε», όπως τονίζουν εμπλεκόμενοι ειδικοί γιατροί.

Το αποτέλεσμα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες κλείνονται εκατοντάδες ραντεβού στα νοσοκομεία για εξετάσεις για το AIDS και οι Αρχές δέχονται πολλές καταγγελίες για «κρυφούς» χώρους πάνω από καταστήματα όπου εκδίδονται γυναίκες. Και όλα αυτά αποτελούν μία «απεικόνιση» του σήμερα, που θα εμφανίζεται με τη μορφή αύξησης των κρουσμάτων του AIDS και τα επόμενα χρόνια.

Μόνο πέρυσι αυξήθηκε κατά 53% ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στον γενικό πληθυσμό και κατά 1.250% στους χρήστες ναρκωτικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως εκτιμούν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ μία οροθετική ιερόδουλος που έχει κατά μέσο όρο 10 πελάτες την ημέρα μπορεί κατά τη διάρκεια ενός έτους με «κανονική σεξουαλική επαφή» να μεταδώσει τον ιό σε τρεις άντρες.

«Όλοι διαβεβαιώνουν ότι γνώριζαν τον κίνδυνο μετάδοσης του AIDS από απροφύλαχτη σεξουαλική επαφή, ωστόσο παραδέχονται ότι δεν χρησιμοποίησαν προφυλακτικό, επικαλούμενοι κυρίως τη μέθη. Σε άλλες περιπτώσεις η απάντηση είναι “πίστευα ότι οι γυναίκες αυτές ελέγχονταν” ή “έσπασε το προφυλακτικό”», σημειώνει στην «Κ» η δρ Ιωάννα Παυλοπούλου, ψυχολόγος και διευθύντρια του τμήματος παρέμβασης στην κοινότητα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχθεί χιλιάδες κλήσεις κυρίως από άνδρες με μέσο όρο ηλικίας 35 – 45 ετών, που σε ποσοστό περίπου 20% είναι παντρεμένοι και 30% βρίσκονται σε μία μόνιμη σχέση.

Οι γυναίκες πουλάνε το κορμί τους στα παράνομα πορνεία για 5 και 10 ευρώ.

Για την ιστορία της υπόθεσης πάντως μέχρι τώρα, 10% των ιερόδουλων που εξετάστηκαν την τελευταία εβδομάδα βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV, 80% των ανδρών που καλούν το ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία εβδομάδα δηλώνουν ότι είχαν ερωτική επαφή με ιερόδουλη χωρίς προφυλάξεις και παρουσιάστηκε αύξηση κατά 53% στις νέες μολύνσεις από AIDS στον γενικό πληθυσμό το 2011. Πάντως, υπήρχαν 241 νέα περιστατικά AIDS σε χρήστες ναρκωτικών το 2011 έναντι μόλις 14 το 2010 και 11.492 HIV οροθετικοί (φορείς και ασθενείς) οι οποίοι έχουν δηλωθεί μέχρι το τέλος του 2011.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar alex

  \'\'ποσοστό περίπου 20% είναι παντρεμένοι και 30% βρίσκονται σε μία μόνιμη σχέση\'\' ....ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!κριμα για τις γυναικες αυτες...για τους ηλ...ς που πηγαν χωρις προφυλαξεις δε μου καιγεται καρφι αλλα πραγματικα κριμα για τις κοπελες τους

  1. avatar Powerfull

   Γιατί έχεις δέσει εσύ ότι όλοι αυτοί που καλέσαν το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν άτομα που πήγαν με τις γυναίκες αυτές χωρις προφυλάξεις; Εγώ και προφυλακτικό να είχα φορέσει (όπως προφανώς κάνει το συντρηπτικό ποσοστό των ανθρώπων που πηγαίνουν με ιερόδουλες), αν ξαφνικά έβλεπα τη φάτσα μιας από αυτές στην τηλεόραση θα έτρεχα να με εξετάσουν για να είμαι σίγουρος. Πιθανόν να το έκανα ακόμα και αν δεν αναγνώριζα κάποια. ΕΙΔΙΚΑ αν ήμουν παντρεμένος ή είχα σταθερή σχέση. Εκτός αν το πρόβλημά σου είναι με το ότι κερατώσαν τις συντρόφους τους με τις ιερόδουλες, που πέρνει πολύ μεγάλη κουβέντα...

 2. avatar Aeratos

  Όποιος συνεχίζει να θέλει να κάνει το επικίνδυνο αυτό...σπορ του να συνεβρίσκεται με ιερόδουλες, καλό θα ήταν να βάλει ένα πράγμα στο μυαλό του...προφυλακτικό και μάλιστα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ του προκειμένου να είναι σίγουρος για την ποιότητα και την ανθεκτικότητά του...!!
  Τα προφυλακτικά που διαθέτουν οι οίκοι ανοχής είναι αμφίβολων προδιαγραφών κατασκευής και υγιεινής ενώ πολλές φορές είναι ληγμένα με ότι αυτό συνεπάγεται στην αντοχή τους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει