Στην Καβάλα συνέλαβαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας δύο Σύριους διακινητές καθώς και δεκατρείς παράνομους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετά από αξιοποίηση πληροφοριών για κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών, εντόπισαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε δασική περιοχή Α. Σύλλα Καβάλας (161,5ο χιλ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης-Καβάλας), δύο ύποπτα αυτοκίνητα, τα οποία έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση.

Μόλις τα αυτοκίνητα βγήκαν έξω από τη δασική περιοχή, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν ένα από τα δύο αυτοκίνητα και συνέλαβαν τον Σύριο οδηγό, τρεις Παλαιστίνιους και πέντε Ιρακινούς.

Το δεύτερο. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν παράνομοι μετανάστες, δεν ακολούθησε τις εντολές για ακινητοποίηση και τράπηκε σε φυγή με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το δήμο Ελευθερούπολης Καβάλας.

Ακολούθησε καταδίωξή του από περιπολικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και ένα περιπολικό του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι αντιλήφθησαν την καταδίωξη και συνέδραμαν στην προσπάθεια ακινητοποίησης του αυτοκινήτου.

Το αυτοκίνητο, στο 45ο χιλ. της παλαιάς Ε.Ο. Αμφίπολης Σερρών-Καβάλας, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που ανέπτυξε ο οδηγός του, εξετράπη της πορείας του, κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί μετωπικά με διερχόμενο αυτοκίνητο και, κατόπιν, κινούμενο κυκλικά πάνω στο οδόστρωμα να συγκρουστεί με το περιπολικό όχημα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας.