Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας έκαναν 13 διαρρήξεις σπιτιών σε Καβάλα και Ξάνθη, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, ηλικίας 27, 31, 40 και 41 ετών για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες κλοπές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες, οι τέσσερις ημεδαποί, μαζί με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό συνεργών, από τον Ιούνιο έως το Νοέμβριο του 2010, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό να κάνουν διαρρήξεις σε σπίτια.

Οι διαρρήκτες είχαν κλέψει από τα σπίτια 13.730 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα, συνολικής αξίας 39.500 ευρώ περίπου, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε επίσης η εξιχνίαση 18 περιπτώσεων διαρρήξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων 35 και 36 ετών.