«Ανησυχία» εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας παράλληλα πως προκαλούνται «εύλογες απορίες», σε ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση της Χρυσής Αυγής με ένα χρόνο φυλακή.

Σύμφωνα με το κόμμα, καταδικάστηκε επειδή ως εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ είχε αποκαλέσει την οργάνωση που κατηγορείται ως εγκληματική «ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, ανθρώπους της νύχτας και κουμπουροφόρους».

«Την ίδια ώρα που δεν έχει ακόμα δικαστεί ο Ρουπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα!! Οι ρυθμοί της Ελληνικής δικαιοσύνης, η απουσία βούλησης για την αυστηρή και αποφασιστική αντιμετώπιση του νεοναζιστικού μορφώματος οδηγούν σε τέτοια τραγελαφικά περιστατικά που αποτελούν πρόκληση για την κοινωνία και ευτελίζουν την διαδικασία απονομής δικαιοσύνης», τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά.

Την ίδια ώρα, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου με ποινή φυλάκισης ενός έτους εναντίον του πρώην εκπροσώπου Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου, η οποία προήλθε κατόπιν μήνυσης που είχε υποβάλει η Χρυσή Αυγή για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Το μόνο που κάνουν δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, είναι να ενισχύουν τους νεοναζιστές της Χ.Α., τη στιγμή μάλιστα που η δίκη για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είναι η αθώωση του Ανδρέα Παπαδόπουλου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαδόπουλος σχολίασε στο λογαριασμό του στο Facebook ανάρτηση της Χρυσής Αυγής για τη δικαστική απόφαση…

tm