To κατώφλι της 26ης τακτικής ανακρίτριας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να περάσουν τις επόμενες ημέρες γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ένας δημοσιογράφος του αθλητικού Τύπου και τουλάχιστον τριάντα ακόμη πρόσωπα, που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, το οποίο αποκαλύφτηκε μετά τη σύλληψη και την προφυλάκιση τεσσάρων από τους επτά βασικούς κατηγορούμενους, ενώ οι τρεις διέφυγαν και καταζητούνται.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η ανακρίτρια, που χειρίζεται τη διερεύνηση της σοβαρής υπόθεσης, έχει ξεκινήσει να στέλνει κλήσεις προς απολογία, σε όλους όσοι εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει δοσοληψίες για προμήθεια κοκαΐνης και χασίς με τα μέλη του επταμελούς κυκλώματος, η δράση του οποίου αποκαλύφθηκε έπειτα από πεντάμηνη παρακολούθηση και καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών των εμπλεκομένων μέσω του «υπερκοριού» της ΕΥΠ, που κατέγραψε μεγάλο αριθμό ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Ανάμεσα στον μακρύ κατάλογο των προσώπων, που θα βρεθούν στο ανακριτικό γραφείο με την ιδιότητα του κατηγορουμένου, θα είναι και ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής, η εμπλοκή του οποίου, ως πελάτη-χρήστη στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, προέκυψε από δύο καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του με καταζητούμενο μέλος της σπείρας.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, από τα στοιχεία της δικογραφίας ο παρουσιαστής φέρεται να έχει παραγγείλει κοκαΐνη από το κύκλωμα στις 14 Ιανουαρίου στο Αιγάλεω και στις 17 Μαρτίου στο Περιστέρι, ωστόσο φέρεται ότι την προμηθευόταν για προσωπική του χρήση και για τον λόγο αυτό οι εναντίον του κατηγορίες θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Περίπου το ίδιο προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης και για δημοσιογράφο που εργάζεται σε μεγάλη οπαδική εφημερίδα, ο οποίος ωστόσο φέρεται ότι προμηθευόταν πιο συχνά κοκαΐνη.

Για πλημμελήματα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες και σε τουλάχιστον 30 ακόμη πρόσωπα, από την Αθήνα και την περιφέρεια, που εμφανίζονται ως χρήστες κοκαΐνης και χασίς.

Από το υλικό της δικογραφίας προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για το πάρε – δώσε των μελών του κυκλώματος με την πελατεία τους και αναφέρονται τα σημεία συνάντησης και οι σχετικές ημερομηνίες των ραντεβού, που πολλές φορές γίνονταν και στην επαρχία.

Οι έμποροι ναρκωτικών εμφανίζονται να παίρνουν προφυλάξεις και να χρησιμοποιούν ακόμη και κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά, όχι μόνο στις συνομιλίες τους με τους αγοραστές, αλλά και με τους προμηθευτές τους, μεταξύ των οποίων, κατά τη δικογραφία, εμφανίζεται ένας 20χρονος από το Αφγανιστάν, που φέρεται να τους προμηθεύει μικροποσότητες.

Είναι αποκαλυπτικό ένα σημείο από το κατηγορητήριο, που απήγγειλε η ανακρίτρια στον φερόμενο ως αρχηγό της σπείρας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «…κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους προμηθευτές και αγοραστές, χρησιμοποιούσες κωδικές ονομασίες για τις απαγορευμένες ναρκωτικές ουσίες, όπως εισιτήρια, CD, ευρώ, πουκάμισα, αβγά, παιδάκια, κοτόπουλα, γαλοπούλες, τζιτζικάκι, μπλούζα, ανταλλακτικά, χαρτιά, συμβόλαια, ενώ φέρονται να… έστηναν ακόμη και τραπέζι για πέντε!».

Οι συνήγοροι των τεσσάρων από τους επτά κατηγορούμενους, οι οποίοι βαρύνονται με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έχουν προφυλακιστεί, χαρακτήρισαν την υπόθεση «τραγικά διογκωμένη».

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο κατηγορητήριο, τα μέλη του κυκλώματος εμφανίζονται να έχουν πραγματοποιήσει 124 πωλήσεις κοκαΐνης και χασίς, σε περισσότερα από 30 άτομα, στο διάστημα καταγραφής των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων.

Μέσω των καταγε-γραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών, ορισμένοι από τους 30 χρήστες εμφανίζονται να έχουν συχνότατο αλισβερίσι με τους προμηθευτές ναρκωτικών, καθώς φέρονται να παραγγέλνουν και να προμηθεύονται -κυρίως κοκαΐνη- μέχρι και 22 φορές, στο διάστημα των πέντε μηνών που διήρκεσε η παρακολούθησή τους.