Εξιχνιάστηκε μία ληστεία και δύο κλοπές σε σπίτια, στην Πάργα Πρέβεζας, που είχε διαπράξει εγκληματική ομάδα, η οποία δραστηριοποιούταν στην περιοχή.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 27χρονου Αλβανού, και τριών ακόμη ατόμων που αναζητούνται, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε ληστείες και κλοπές και δραστηριοποιείται τουλάχιστον από τα τέλη του Ιανουαρίου 2012.

Ο 27χρονος μαζί με τους άλλους τρεις συνεργούς του, στις 27 Ιανουαρίου στην Πάργα, από σπίτι,έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές, ένα ρολόι και χρηματικό ποσό. Στις 31 Ιανουαρίου, από δύο αυτοκίνητα στην Πάργα, έκλεψαν δύο κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα, ενώ πάλι στην Πάργα, φορώντας κουκούλες, παραβίασαν την είσοδο σπιτιού και με την απειλή των κλεμμένων κυνηγετικών όπλων και μαχαιριού, ακινητοποίησαν το ηλικιωμένο ζευγάρι και άρπαξαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους έκλεψαν και το αυτοκίνητο των παθόντων.

Το αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο 7 ημέρες αργότερα σε σημείο της Ιονίας Οδού στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ τα κλαπέντα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς κοντά στην επαρχιακή οδό Πάργας – Πρέβεζας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα, που εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ερημική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες.

Επίσης, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρέβεζας για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, για την εξακρίβωση της ταυτότητας των συνεργών του, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.