Το Δημοτικό Κυνοκομείο της Πόλεως Ρόδου έχει διακόψει την υποδοχή νέων αδέσποτων, καθώς τα σκυλιά που φροντίζει είναι ήδη πολλά παραπάνω από όσα μπορεί να φιλοξενήσει και δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σήμερα αναφέρει: «Μιλώντας με την υπεύθυνη του κυνοκομείου, κ. Πίτσα Χατζή, μας ενημέρωσε ότι στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 208 σκύλοι, οι οποίοι και παραμένουν στις εγκαταστάσεις του μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες για να τα υιοθετήσουν. Ο υπερπληθυσμός αυτός έχει προκύψει γιατί σύμφωνα με την κ. Χατζή, οι υπόλοιποι 9 δήμοι της Ρόδου, πλην αυτόν της πόλεως δηλαδή, δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ως όφειλαν τα δικά τους κυνοκομεία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου να απευθύνονται στο Κυνοκομείο της Πόλεως για όλα τα αδέσποτα του νησιού. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, οι κτηνίατροι του νησιού δεν κάνουν εφημερίες με αποτέλεσμα και για όλα τα επείγοντα περιστατικά οι κάτοικοι απευθύνονται πάλι στο κυνοκομείο».

Δυστυχώς η δημοτική επιχορήγηση που παίρνει το κυνοκομείο είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες όλων των ζώων που φιλοξενεί και που φροντίζει γενικότερα. Γίνεται έκκληση σε όλους τους φιλόζωους να προσφέρουν φάρμακα ή τροφές για τους 208 τετράποδους που φιλοξενούνται εκεί να επικοινωνήσει με το 22410 69480.