Μπροστά σε ένα απίστευτο κρούσμα ρατσισμού βρέθηκε μια Ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία. Όπως η ίδια εξιστόρησε σε ελληνικά media όλα ξεκίνησαν στη Βαρκελώνη όπου βρισκόταν.

Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο δεν μπορούσε να κάνει check in γιατί ήταν Ελληνίδα. Οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus την ανάγκασαν να συμπληρώσει ένα τεστ γλωσσομάθειας, προκειμένου να την αφήσουν να ταξιδέψει.

Συγκεκριμένα της κατέβασαν τις βαλίτσες στο check in και την ανάγκασαν να συμπληρώσει τα δύο γλωσσικά τεστ, ένα αγγλικών και ένα ελληνικών, με τη δικαιολογία ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί άνθρωποι από την Ελλάδα έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η αντίδραση της κυρίας Δισλή ήταν άμεση και έντονη, υποστηρίζοντας ότι η όλη διαδικασία δεν είχε καμία νομική βάση. Αμεση ήταν και η «απάντηση» της αεροπορικής εταιρείας, οι υπεύθυνοι της οποίας κατέβασαν τις αποσκευές της από το αεροπλάνο. Σύμφωνα με όσα η ίδια ανέφερε οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να δουν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο της ταυτότητάς της και αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο.

Μην έχοντας άλλη επιλογή αναγκάστηκε να κάνει τα τεστ, για να μπορέσει να επιστρέψει σπίτι της, ζήτησε όμως αντίγραφα από τα τεστ, τα οποία και αρνήθηκαν να της δώσουν με τη δικαιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.

Ο σύζυγός της τα έβγαλε φωτογραφία με το κινητό του, κάτι το οποίο αντελήφθησαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής εταιρείας και κάλεσαν την Αστυνομία.

Η αστυνομικός που προσήλθε ζήτησε από το σύζυγο της κυρίας Δισλή να σβήσει τις φωτογραφίες και από την εταιρεία να ξαναβάλει τις αποσκευές του ζευγαριού στο αεροπλάνο, προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν κανονικά.

«Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι Ελληνίδα» δήλωσε η κυρία Δισλή στην εφημερίδα «Irish Times».