Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας για την μη ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού της Π.Υ. Λαμίας.

Οι πυροσβέστες έστειλαν την επιστολή στον Αρχηγό του Σώματος ενώ την κοινοποίησαν στην Πολιτική ηγεσία και σε άλλους φορείς. Σε αυτήν τονίζουν τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Επισημαίνουν μάλιστα την μη ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, που εξυπηρετεί ρουσφετολογικές σκοπιμότητες όπως λένε, με αποτέλεσμα οι μάχιμοι πυροσβέστες και αξιωματικοί να είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που πρέπει.

Διαβάστε τι καταγγέλλουν:

«Κύριε Αρχηγέ, είμαστε υποχρεωμένοι για ακόμη μια φορά να καταγράψουμε και να καταγγείλουμε αυτή την τραγική κατάσταση προς κάθε κατεύθυνση, με κύριο γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, αλλά και των συναδέλφων μας πυροσβεστών, που ενώ καλύπτουν τόσα χρόνια τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό με τις χιλιάδες ώρες απλήρωτης υπερεργασίας τους και παλεύουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν υπόλογοι για τυχόν καταστροφές, που δεν έχουν να κάνουν με την δική τους αδράνεια, αλλά με την κατάσταση που προαναφέραμε».

Πηγή: lamiareport.gr