Έξι αλλοδαποί συνελήφθησαν σήμερα από τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χανίων για αγοραπωλησία βρέφους. Οι τρεις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 31, 32 και 35 ετών και οι τρεις αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 49, 24 και 22 ετών αντιμετωπίζουν τώρα τις κατηγορίες της αγοραπωλησίας και συμμετοχής σε αγοραπωλησία βρέφους.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που περιήλθαν στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Χανίων, σχετικά με πώληση βρέφους από αλλοδαπούς στην περιοχή της Κρήτης, έναντι αμοιβής, διενεργήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και εντοπίσθηκε ο 32χρονος πωλητής, υπήκοος Βουλγαρίας. Αστυνομικοί υποδυόμενοι ζεύγος αγοραστών συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού με τον 32χρονο, πριν δύο μέρες και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί σε νέο ραντεβού η αγοραπωλησία ενός βρέφους –αγοριού, ηλικίας τριών μηνών, αντί του χρηματικού ποσού των 14.000 ευρώ.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και σήμερα πραγματοποιήθηκε το ραντεβού κοντά σε πολυκατάστημα πώλησης τροφίμων. Ο πωλητής κατά τη διάρκεια του ραντεβού απαίτησε την παρουσία μόνο της γυναίκας και αφού βεβαιώθηκε ότι έφερε μαζί της το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, την μετέφερε κοντά στο νοσοκομείου Χανίων, όπου και την άφησε να περιμένει.

Ο πωλητής με τη σύζυγό του μετέβησαν σε παρακείμενη καφετέρια, όπου φυλάσσονταν το ανήλικο από άλλο ζευγάρι. Στη συνέχεια επανήλθε στο σημείο και παρέδωσε το βρέφος στη γυναίκα αστυνομικό αφού παρέλαβε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί. Αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί στο σημείο συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό. Από τη συνέχιση της προανάκρισης, προέκυψε επιπλέον η συμμετοχή ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, υπηκόων Βουλγαρίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα στην Παλαιοχώρα-Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, τις πρωινές ώρες στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χανίων.