Ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛΑΣ είναι εάν οι εννέα συλληφθέντες σχεδίαζαν να προβούν σε βομβιστικές ενέργειες ενόψει της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο οποίος αναμένεται στη χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέλη της οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εκτός των άλλων, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι CZ.

Στα τρία διαμερίσματα που έγιναν το πρωί οι συλλήψεις των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μεγάλος αριθμός τεχνολογικού και ψηφιακού υλικού, εκρηκτικά καθώς και υλικά για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Να σημειωθεί ότι η μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας γίνεται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι προγραμματισμένη για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.