Σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του Νικ. Μιχαλολιάκου στη Βουλή, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του φοιτητή αρχιτεκτονικής Αλέξη Λάζαρη, τον περασμένο Μάρτιο.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο τον οποίο έκρινε ένοχο για το κακούργημα της ληστείας και μετέτρεψε την πλημμεληματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ωστόσο, έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή στην έφεση και του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 2.000 ευρώ και της εμφάνισης σε ΑΤ δύο φορές το μήνα.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την ενοχή του κατηγορούμενου σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στο χώρο. Αναγνωρίστηκε τόσο από τον παθόντα, όσο και από άλλους αυτόπτες μάρτυρες για τις σωματικές βλάβες και την αφαίρεση της τσάντας του» είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός.

Ο νεαρός φοιτητής καταθέτοντας στο δικαστήριο αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορουμένου έναν από τους δράστες που τον ξυλοκόπησε και τον λήστεψε. «Θυμάμαι το σημάδι του κυρίου, ότι είχε σκαμμένο πρόσωπο από την ακμή, και το χαμόγελο» είπε και συμπλήρωσε πως κυνηγήθηκε από 3-4 άτομα και όταν πλέον τον έφτασαν άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές κυρίως στον αυχένα και στο κεφάλι. Στη συνέχεια, όπως είπε, «αρχίζουν να με σέρνουν και τους ακούω να λένε πως θα με πάνε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ένας περαστικός είχε καλέσει την αστυνομία». (…). « Έτρεχα με την ελπίδα ότι θα φτάσω στο σπίτι μου. Έτρεχα από φόβο και γιατί είχα την επίγνωση ότι με κυνηγούσαν» περιέγραψε.

Ανάμεσα στους αυτόπτες μάρτυρες, μία νοσοκόμα η οποία βρισκόταν στο δρόμο όταν είδε το νεαρό να ξυλοκοπείται: “Με πλησίασε το παιδί και τον έβαλα να καθίσει στο πεζοδρόμιο. Ο κατηγορούμενος γελώντας τον ρώτησε «πονάς αγόρι μου;». Απάντησε «πονάω» και άρχισε να τον κλωτσάει» κατέθεσε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους. Όπως είπε, ήταν υπεύθυνος ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγή και εκείνη την ώρα βρισκόταν σε καφέ στη Μεσογείων. «Στοχοποιήθηκα για πολιτικούς λόγους. Θα έπρεπε να είμαι τουλάχιστον ηλίθιος να διαρπάξω αδικήματα τόσο κοντά στο σπίτι μου, στη δουλειά μου» είπε.